[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
2000房外私人風呂都可以呀,唔想共用咋

咁可以睇下喎,別府都就腳
由布-牧場之家都正
日式屋仔一間間。 有房外私人風呂
想住花由 不過差不多4千
x2
今日返博多
呢三日有冇獨遊手足係博多
有無邊區多二手潮牌/名牌袋賣
有啲野要下定決心做
香港真係好糟糕
人又多,食野難食又貴
分享下自己行程,18-23/9
Day 1 機場買左張2日地鐵pass,酒店住博多站,settle down之後換jr pass (5days)同天神亂行
夜晚食多牛,等左10分鐘就入得
Day 2 去左asahi見學,成個tour 1.5 hours,平日去見到佢啲生產運作,完左有三杯啤酒飲,幾特別既經驗,之後搭去二日市,轉西鐵去太宰府,好好好多強國大媽,仲要一式一樣全部著小鳳姐波波裙 本身想食暖暮,不過去到起碼等半粒鐘,一蘭都係排長龍,去左二日市果間暖暮本店食 食完番酒店休息一陣再去天神,本身想去食小金屋台,不過太多人,番左博多地下街食,買埋生果就番酒店
Day 3 長崎遊,落足全日大雨,係全日 軍艦島上唔到岸,明明間野上岸率有九成,偏偏我就中左果一成 之後去左長崎原爆館睇,睇住個原爆點有啲感觸,一班小學生去致敬,呢啲先係成長同認識
跟住就去左鳥栖outlet行左一個鐘,完全冇買野 番去博多食牛太本陣,三千幾yen任食,質素一般
難食又未至於
貴係致命傷

人太多,太多蝗
香港租貴, 食野好貴.
日本超級市場 買包卡樂B 都平過香港
買袋就去大黑屋啦,仲洗問
女仔既話,可以去埋 J&marmie vintage

賣二手衫既話
Cheep’s
Ichigo-ichie
今朝早酒店話封左山
好在去到啱啱開返
搭直升機?
鳥棲個outlet咁弱
揸車上到火山口
鳥栖定福岡市內果個outlet好行呢
十一月中會去九日北九州,請問有咩係必食?

福岡: 串燒,拉麵,燒肉,博多車站牛角包,明太子

門司港:燒咖哩,魚蛋、唐戶市場

由布院:全條街,b字頭卷蛋、可樂餅、半熟芝士

天神:新開龍蝦包

豪斯登堡:(會住兩日一夜,園內有咩好食?)

太宰府:梅之餅、一蘭?

唔食牛腸窩

仲有咩係必食
由布院,布甸
太宰府,兩樣都普通
串燒 夢市門 六三四
拉麵 一雙 一幸舍
燒肉 多牛 季樂

呢幾間都可以一試
串燒打算食八兵衛
其實間間都差唔多 大路果d串燒店質素唔會爭得幾多 一分錢一分貨
跟機, 最後番香港果日報咗 啤酒廠. 日文班 唔知上堂講幾耐. 再報告.
屋台好冇食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞