[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
我都想睇費托 巴打去到先係便利店買飛定上網買定先
好似唔多見人plan去水族館??值唔值得去
有冇人去睇過日職足球?
呢兩個地方要曬3個鐘博多落鹿兒島仲要再落指宿or上霧島wor

其實係咩心態 睇唔透

北九州無其他野吸引到你?
我9日自駕, 咁樣O唔OK?

Day 1 中午抵達福岡 -> 小倉, 門司港 (宿小倉)
Day 2 小倉 -> 野生動物園 -> 大分 (宿大分)
Day 3 大分 -> 別府 -> 由布院 (宿由布院)
Day 4 由布院 -> 九重夢大吊橋 -> 阿蘇山 -> 高千穗 (宿高千穗)
Day 5 高千穗 -> 熊本 (宿熊本)
Day 6 熊本 -> 鳥栖Outlet -> 博多 (宿博多)
Day 7 福岡市及周邊一帶 (宿博多)
Day 8 福岡市及周邊一帶 (宿博多)
Day 9 中午到機場

Day 7/8, 希望可以去睇到場日職足球比賽

另問, 佐賀值唔值得去? 如果去, 係咪要犧牲一日係福岡市?
北九州, 有邊幾隊好睇?
長期成粒丸
??
原來已經買得 ..我都上網搵下先
你自駕right?

Day4比較chur

可以將阿蘇山擺係day6
Yes 早上去九重夢大吊橋 (好似冇乜野做, 應該打個卡行下就算), 中午去阿蘇山, 下午去高千穗
9月尾7日自由行, 請問行程咁樣好唔好, 熊本揸去別府好似都幾耐
另外福岡市內係唔係唔租車都方便? 可能去下門司港o個D

23 香港>熊本, 中午熊本機場租車, 熊本市內遊, 住熊本dormy inn
24 熊本去阿蘇山, 草千里, 高千穗, 住熊本dormy inn
25 熊本去別府, 睇海地獄, 住別府西鐵inn
26 別府野生動物園, 去由布行湯之平街, 金鱗湖, 住由布之彩
27 下午搏多還車, 遊福岡市內 住博多REI
28 遊福岡市內 住博多REI
29 福岡下午>香港
25動物園
26海地獄會好d
去完爭取多啲時間係由布hea
你住得由布之彩都係想舒舒服服hea姐

其他行程無野好挑剔
有興趣就去啦.
我多數唔會去, 睇得太多 , 海豚表演, 企鵝, 鯨鯊.
除非係好特別, 企鵝巡遊. 有時間,先會去.
我都係想去睇下企鵝
唔想比 1500 yen 來回, 可以坐普通巴士上山.

http://www.backpackerwebs.com/japan-kyushu/inasayama-bus-stop-walk-up-to-observation-deck/
呢到有教. 稲佐山巴士站爬上展望台

博多搭 5號巴士 到總站, 行20分鐘上去....
睇完夜景, 黑媽媽行番落去搭車.
想問下11月尾去由布院,想online book 由布之森,係咪一月前先可以book ?
一個月前先可以?
邊個水旅館?

另外想問星期三 同 星期六日 去由布院分別大唔大?

星期三會唔會好多鋪頭休息?
我下星期先出發. ..答唔到你 .
我諗六日應該多人.
我寧願 平日去, 開唔開隨緣. .

你想去食果間 , 由布まぶし 心
豊後牛まぶし2.361円 +稅
地雞まぶし2.176円  +稅
有兩間分店, 分別. 星期 2, 另一間 星期4, 先休息.
海之中道個個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞