[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (4)

1001 回覆
30 Like 7 Dislike
唔該晒巴打 我應該搭0717果架落長崎,9點五去到長崎,應該趕得切掛,上網睇果個tour10:30出發,晏晝周圍行下仲好
倒數重有七日飛
揀跟邊間去軍艦?
自己留意時間幾時報到
記得搽防曬,帶帽,太陽眼鏡,
如果大晴天
柳川值唔值得去 想食好西既話
會唔會去眼鏡橋
附近有間炸豬扒屋
好好味

參考下
http://masaharuwu.pixnet.net/blog/post/65509681
食鰻魚飯,但我唔食
睇景,就好古色既河景,舊鄉鎮feel
值唔值得呢就

你一定要食鰻魚飯,可以去
唔一定食,可以skip, 個人意見
DAY2 (17/1 THU) 住博多
Marinoa OUTLET+太宰府+柳川(鰻魚飯)
買福岡悠遊卡(福岡一票通 FUKUOKA TOURIST CITY PASS)

呢三個放埋一齊驚你唔夠時間
我唔食鰻魚飯所以SKIP 但聽人講柳川都玩到半日
柳川你玩坐船,最少1個鐘,再行,食埋飯2,3個鐘

Outlet你認真要睇,要買野搭埋太宰,柳川會忟水
SHOPPING時間其實最難預
睇開關門時間,再adjust 時間出發啦
多謝晒巴打
可以落左船去食
http://tc.tabirai.net/s/sightseeing/article/nagasaki-gunkanjima-access/
我諗住跟十點幾出發,果兩間既其中一間,要再問下有冇英文tour
揀咗邊間出軍艦島?
第4間有
But 所謂英文,派個導覽機俾你聽
上船會介紹沿途風景,歷史
上岸講解
隻船遊艇級

第3間隻船麻麻較細
仲會影團體相
嘩大合照
咁都係揀第四間算,但佢要宜家比錢,我九月中去,想睇左由布院之森啲時間先決定幾時去長崎
你揀平日出發,可以早2,3日先book 都得
第4間上船地點,要由長崎駅坐電車去,預10-15分鐘

早報到,可以早上船揀位
想坐室內就請早
如果坐上層室外,部導覽機會聽唔到8,9成
中秋節去福岡五日四夜
會去長崎 門司港 由布院
我知一落機就要去book由布院之森
但長崎同門司港洗啱洗都book定?
究竟博多天神附近邊間拉麵最好食

上網搵過
都係一雙 一幸舍

博多天神附近唔知有無好味既燒肉 除左多牛
另外壽喜燒 有無推薦
Day1 溫馨提示 多牛要排好耐 通風好差 食完會好臭

Day2 我唔知你係咪購物狂 但我覺得outlet cut左佢都得 博多站d商場仲多野行 買模型又得買精品又得

Day3唐戶你要預早d去 你行完小倉加門司唔會有時間再去唐戶

Day5 plan左搭幾點車番博多未?
拉麵呢兩間唔錯架啦

燒肉方面想食得high class d就天神季樂啦
day1如果唔食多牛 你有無咩燒肉推薦

咁day2朝早係博多9 fing 加lunch 晏就先去太宰

day3 順序係 唐戶魚市場(早餐)->小倉->門司?

day5 我睇過佢最近既由布院之森時間表 12點左右有一班 我估1月都應該差唔多 返到博多2點幾
我630pm機 應該趕到?
佢既outlet d款唔多 都係平少少
反而運河城個堆仲靚
有d仲要九洲限定
去完唐户再去門司小倉比較好
應該係唐户 > 門司 > 小倉
有冇酒店推介
唔該晒巴打
想請問巴打有冇其他tour推介,我淨係搵到第三四間係岩時間
咁其實英唔英文都分別不大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞