IT界討論區:(37) 中年失業IT狗7x24 集體打J格劍,返到工叫春再被炒

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
[m [/member]

大公司又點
冇budget下又要做咪出狗招囉
功又可以自己領
今年fg,見親啲post都係agent 幫client 出

搵個唔洗經第3者都好鬼難

重有一個打黎問我expect 幾多人工,我話18k,佢竟然話點解會咁高嘅,問我13k-14k做唔做
今年fg,見親啲post都係agent 幫client 出

搵個唔洗經第3者都好鬼難

重有一個打黎問我expect 幾多人工,我話18k,佢竟然話點解會咁高嘅,問我13k-14k做唔做

你咪問返佢你D工點解咁低人工囉
13-14k, 做看更?
今日咁靜嘅
啲偽毒巴打又唔知去咗邊到玩
點解要買書 網上咁多
可以戴藍光鏡
戴藍光鏡睇電話睇螢幕都得 又平
我用imac 真係唔攰...
人老左
發覺 Mon 真係好撚重要
我個人本身會睇到flickering而且會唔舒服
得高頻pwm dc ccfl可以用

另外再攰都可以用kindle
不過主要係靠kindle維持集中力
唔建議 唔好
不過對望mon冇事既自己又keep到集中力既
pdf用ipad 2018或surface pro 2018睇
原因在於3:2比例同手寫支援令呢兩部機特別適合睇書
而且具設計風格同生產力
放得夠遠 再放到超大
mac 既 trackpad scrolling 同 放大 真係好順
有冇強國老番

btw好想買27吋imac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞