|Switch/3DS(90)|Spla2nDLC已出,XB2前傳,Fortnite,火紋,MarioParty,大亂鬥

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
E3咁多game,要集中火力開工啦
好期待今年12月個銷量貼
最近最估唔到係minecraft預約量勁高
明明dl版已經出左一年
暫時Mario tennis得mc一半
lm
有co-op
巨人無雙
去到後期啲關都類似

唔鍾意無雙game可以skip
唔係淨睇comg數既,睇埋amazon jp同樂天啦
Mario tennis keep住都係22號果3隻game入面排最高(mario tennis,minecraft,gundam)
好明顯係玩mario tennis果班係無點預約
而實際上大大部分switch game個倍數都比較大
因為switch既核心玩家比ps4少,首周佔銷量比例無對家咁高
而nario tennis個預約同銷量倍數應該同其他運動game一樣好高
例如fifa最後一日預約都係得十三四,出到黎就首周5,6萬
物有所值,當初steam望過以為低b game

玩落先知,嘩。。。用jc 點玩
Icey又幾好玩
上網睇過介紹好似幾正
但我好少玩呢類game
會唔會好難玩
睇trailer 都覺得唔容易
我自己成日都會諗
係咪而家太過倚賴電腦動畫與及高仿真人/事物嘅遊戲
搞到日本而家啲動畫與及各地嘅遊戲
減弱甚至冇咗以前製作人嘅紮實美術/閱讀脈絡嘅基本功
以前啲動畫/遊戲畫面驟眼睇好似遠遠不及而家嗰啲
但對我嚟講
以前啲製作人對好多細節位,美術同整體配合拿捏上
平均上係遠遠高過而家嗰班
我唔知係咪因為以前嗰班人多數揸住筆對住紙
幻想/創造空間較大
而家嗰班就對住電腦
睇呢隻遊戲,令我回憶返以前嘅氣味
boss唔難,但係去boss條路好難

操作難過rockman,迷宮複雜過惡魔城

但內容好豐富,我千四円買都覺得值
空洞騎士幾正, 我想問下mexico 買會唔會有中文?
都有殘體中文
即刻買黎玩下先
想玩RPG game, switch/n3ds 都得,有無推薦
舊作xenoblade2(有中文)
新作 八方旅人 (日/英)
Thanks
有無人知 switch rocket league 同一部機 最多可以幾多人online玩?
剛剛開始玩空洞騎士
已經唔知跑左去邊
買左第一張地圖
但原來唔會講你係邊個位
而且想問下係咪 auto save的
唔敢quit
DLC任一杯春藥加3000信賴
返上地面有間舖有得買個紋章會話你知你係邊
auto save
其實按 十 掣,最尾個個手動save 加走佬用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞