[樹大招風] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (16)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
怒刷同VSC推返平
ssp邊到有
Loake 咩款
第一對loafer應該試咩款好?
無budget考慮
無Budget考慮就Bespoke啦

Penny 或 Tassel都好
又啱
Berick Belgian loafer 都好似唔錯
無budget考慮緊係bespoke
無budget考慮真好 奧山大?
奧山大
而家訂,應該兩年後可以拎鞋
六月了, 最近除左Drake's 仲有邊間d tie 做特價?
超過一年應該走唔甩😅
咁多Trunk Show真係做唔停
佢做loafer咩 兩年前聽佢話develop, 而家都未有影
冇錢玩Loake啦Paul Smith cheap野咋
佢不嬲有做
不過無整個sample出黎姐
vsc邊度有
LH有
呢對條welt咁粗有點chunky wo
筆直around 2000,想tailor made一套西裝for返工,有無好介紹?

如果你身型太高/太矮/太肥/太瘦,去tailor made都好既,如果唔係,呢個價錢M&S or G2000都唔錯啊,個人prefer M&S, 感覺上d料同cutting都靚d,
現成貨其實都多碼揀,可以即刻試到著出黎效果係點,呢個價出去造既風險都高,出黎效果唔理想你都要硬食,要佢改都唔會大改,同埋呢個價錢既現成貨會靚過出去造一套

個人覺得每次造衫都好刺激,如果造出黎效果好好係幾開心,但世事冇咁理想
第一對loafer應該試咩款好?
無budget考慮
無Budget考慮就Bespoke啦

Penny 或 Tassel都好
Berick Belgian loafer 都好似唔錯

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞