[樹大招風] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (16)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
又無wo
睇心情
有冇巴打去過大華造chino? 大概幾錢?感覺如何?
但如果淺藍色shirt衫呢類 都係會襯番藍色間條呢類既tie? 會唔會撞色

小弟岩岩番緊銀行intern 見d戈著得好型 但自己對西裝0 concept
我想開一團 tm lewin
https://www.tmlewin.co.uk/
買多有平同share 運費
我買2-3 件
運費總共約 15 gbp

Telegram: taylor_swift01
其實真係無特別話需要咩concept。自己觀察多啲其他人點著靚咪學吓囉。你望真啲就發覺其實就算上網學埋一大堆規矩,最後都唔代表跟足哂先至可以型到。
https://www.spierandmackay.com/exceptional-quality/

想問吓...呢間野咁嘅Quality 係香港MTM做裇衫幾錢一件左右?
今晚add 你
等你,2 人都成團
想買個皮既clutch bag番下intern有冇好介紹
筆直一千左右
依加係咪冇人買loake?
想跟機但唔知size
大約550-600左右可以造到他入面所說的所有要求
總有人買嘅
有對oxford, 腳摺尾個位d lining磨爛左, 可以點處理
補皮就得
去邊間補好?係鞋頭洗唔洗拆開對鞋?
忽然記起, 以前snow巴經常介紹d外國service, 有間野resole連埋換lining都係千幾蚊, 可惜我冇bookmark到

有d 掛住snow巴
邊有D咁平呀?
換lining差不多係成對鞋造過,千令蚊,換過底就得
如果對鞋係二三千蚊,你哋會prefer換底定買過對算
定係一早就打定掌?
如果個面無事,我會換底.
打掌當然都係一個選擇
可能我記錯啦, 印像中snow 巴大約2014 咁上下share既, 間野係邊我都唔記得喇, 果時share條link有price list
btw, 旦爺咁我對鞋唔拆開有冇得救 要救要預幾錢
換過皮底最平都係五百有找
點都係換底條數襟計d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞