Fujifilm討論區 (31) "HOME" is coming to Hong Kong; X-T100 & SQ6

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
巴打話同55200個鏡組一樣? 邊到有得睇
之前爬文見到 頭先上左肥花望左眼

返計真係一樣 只係XF多左塊低色散鏡片 光圈大左小小
唔該巴打
想問係咪登記左就可以拎到個優惠?.?
頭一年內好似會收到 過左就無
Thank! 不過好似都係平幾百
街價原本係3K 行減 佢地唔減點賣
無知一問,點解唯獨呢支有減價
有咩平民相機袋內膽好介紹?
放XE3加一鏡
唔肯定

一開始可能真係想洗死貨既 但係後來KEEP住有返貨

仲要有新版 可能係官方想益用家
應該鏡頭入面有多一個圈 係舊版
冇圈係新版
兩個版本都有Mij version
50230 ii好唔好用
我見第一頁無提到
係咪伏
用緊一代
唔伏, 焦段好用又輕又平, 出trip必備
但算係支日光鏡, 光圈太細, 一日落完可以收番埋
用優惠價買抵啦 補焦段一流
呢個價都唔可以要求d咩
性價比好高, 我自己幾鐘意用, 影花影特寫係一流
係iso要推高少少同要小心快門慢到手震

呢支夠平
不過聞相我覺得有d散

再放xt2 過保 三無
有盒 有單 有意pm
https://t.me/VYJ116
我覺得可能同光圈細快門慢有d關係
之前影紅葉影光都係,
唔手震落腳架都好, 一有少少風都係會差d
放大聞相就見到濛
不過呢個價錢+重量+質素, 我絕對收貨
窮撚影景買55-200定50-230好?
https://lihkg.com/thread/705241/page/6

一千蚊 50230 無得輸

俾多三千買XF 畫質好小小 光圈大小小 值唔值就見仁見智
我都想買samyang果支
但手動對焦驚自己搞唔掂
超廣手動對焦好易用
較去無限遠收光圈影咩都中泛焦架啦,前提係你唔會放大crop 相
泛焦 = 無限遠?
會有乜問題
X-T100 下星期賣街了 FROM肥花
終於等到了都快7月了
https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=22550

連鏡$5480 唔知淨機幾多呢 枝1545鏡點睇
有啲後悔手快快買左X-A5...早知等埋X-T100
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞