Fujifilm討論區 (31) "HOME" is coming to Hong Kong; X-T100 & SQ6

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
唔知點解我放左個檔入張卡到更新
部機話搵唔到個檔更新唔到
多個轉盤? 對焦速度官方寫就有
不過我都係等有人試左先寫
不過我估我揀富士入門嘅話應該就九成T100
解壓未
同埋新firmware 4.10已出
想入部X-E2S 同支16-50mmF3.5-5.6 玩下,不過唔多見有二手
考慮下X-T100
岩岩先發現保用證上面個機身號碼同部機唔同可以點搞
買果陣冇對?
舊野當新野賣
岩岩買番黎果時都冇搞網上證記,係爬完文先知X mount 證記後支50230有discount, 咁我咪啦啦淋去證記囉,一對先知出事

依家部機玩左4個月,都唔知攞番去買果間野問好定打上去fujifilm個cs問好
我買果時只對左部機同個盒既number,就係唔記得對張保用證
拎番去鋪搞
個number 係完全唔一樣定係錯一兩個數字?
係兩個英文字唔同,數字一樣
直上荃灣

有可能水當行賣
荃灣可以幫我check到行定水?真係check到出黎係水,係唔係直接剷上去間鋪到叫佢地回水?
保養證係港行出嫁
有證即係行貨
個serial number 係人手打 我見過打錯隻字
鋪頭收返張證跟著叫港行補返張岩嘅
你依個情況 上富士同佢地講得嫁啦
鋪頭撚理你咩
官方你都唔信咁冇野講
你對代理運作有冇認識?
香港代理 入口一批鏡頭相機
跟著佢地會用生產serial number 登記
代理記錄低邊d serial number 嘅機係由佢地入口
依批就叫所謂行貨 跟據果批serial number 去拎供保養服務
有代理會放張保用證 比買家確認果件貨到底係唔係行貨
鋪頭只係由代理拎貨去賣
正常唔會理依d 野
富士香港代理就成日戅尻尻打錯serial number落張保用證到
收到
岩岩打左上cs問,佢地都話有機會打錯 ,叫我email哂所有野比佢地搞
xt100有無淨body賣? 如果賣kit鏡大約賣到幾多
代理話7月先有
有冇人想要kit 23/2
想轉18/2
https://t.me/balloonyck
本身用緊xt20 1855kit set, 諗緊想換1655 f2.8,目的係光圈大咗,淺景深好d同吸光量多咗, 但係咪不智
補充,同埋比起支1855 廣角多d
x t100有無可能影到星
利申諗住入攝影坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞