Fujifilm討論區 (31) "HOME" is coming to Hong Kong; X-T100 & SQ6

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
想問下各位巴打 依家用緊xt-20 有枝1855同埋35.4
小弟想買枝wide啲嘅平鏡影下景 大家覺得samyang 12mm 同埋laowa 9mm邊枝會好啲?
三「羊」 $4270
laowa 9mm
有錢9MM 無錢12MM
laowa個枝評價好高
定係放左支1855佢換枝1024好
1855好好用 唔好放

我有1855 1024 35.4 s12
依家s12封緊塵想賣左佢
有興趣
想問下用X-H1,大家部機左手邊(唔係入電果邊)用一陣就會發熱?之前用X-T1都無試過。
係咪防手震module 熱?
位置係個mon左手邊,如果係防手震module發熱係正常嗎?

想問下你地咁高評價既18-55講緊係咪呢枝?
Yes
想入支新鏡
我有部xt20同支18-55鏡
平時影風景同建築物比較多間唔中都會影下人
睇過下你地話16.4 10-24 睇景比較好
想知邊個比較好同埋有冇其他推介
想問而定出部 X100f 係唔係好不志

有冇咩消息話會今年出新x100系列.唔該各位
但係買左1024好似會少左用1855 係冇筆直嘅情況下咁樣好似都可以?
旅行先會拎的鏡
btw Kit係菲製 原裝盒先係mij

除左造工 鏡身好似有唔同
應該有都唔會咁快賣街

BTW 依家機身咁多點解仲揀佢
其實我係想買D輕鬆機.唔洗換鏡.可以隨手SNAP.巴打有冇好介紹
RX100 VI 一係XE3 加餅鏡都OK
鏡身有新舊設計
而家買嘅應該都係新設計
新設計有菲製同mij
但舊設計得mij
舊設計sharp d
想問下各位巴打 依家用緊xt-20 有枝1855同埋35.4
小弟想買枝wide啲嘅平鏡影下景 大家覺得samyang 12mm 同埋laowa 9mm邊枝會好啲?
有錢9MM 無錢12MM
laowa個枝評價好高
定係放左支1855佢換枝1024好

1024 for sure
同你一樣情況,琴日5000買左支二手1024 暫時無投訴
依家試影緊18mm 有無變形
x100F
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞