Fujifilm討論區 (31) "HOME" is coming to Hong Kong; X-T100 & SQ6

1001 回覆
10 Like 6 Dislike
我雙手影
即係加左揹係身都係會向前傾?
其實rf係要估距 對於用開rf機唔係一個問題 加埋對蕉 就算leica只有中心點 基本上如果想熟練 估距既能力相當
類rf既pro1 見啲片都有對蕉後果格 係一定要用佢既鏡由cpu傳遞返可視既格 定係佢舊鏡一樣做到

因為我有關係拎到demo機玩pro2 等等 可以玩段時間 但pro1被台仔吹到銘機之一 xe1係佢下放版 冇ovf 但evf提升 mon像素跌 仲有機身質料轉用膠(實際幾多我唔知 因為機頂同底都好有金屬feel 差一百g左右 )
諗住平平地有部機仔出街玩下 用下舊鏡影下景同生活
其實係
不過操作上多幾個轉盤 viewfinder
入門學下野 配啲靚鏡
熟左再升起都過得去?
個樣靚仔影相都開心啲
屌 啲相唔見晒 求救
- 插左入macbook 唔見有15-18 號影既相
- 6月14 日或之前影既相仲喺度
- 吉翻入相機見到15-18 號既相
- 不停試喺macbook 都見唔到
- 喺disk utility 做左個first aid test
- 拮翻入相機 15-18 號既相無晒
- 喺相機影左兩張 入電腦都見唔到果兩張
你地快門開關幾多先開始打柴?
wifi過相
未聽過

岩岩收到個email見到$1099 抵唔抵買
行?水?
當然係行

超值
應該行,FUJIFILM eSHOP
一收到email就即刻訂咗
諗緊買完返黎會唔會放左係到唔用
小弟新手,諗住買x-e3遲啲同屋企人去旅行影相
買1024加35F2好,定16.4加1855好呢
景同人都會影下,定仲有冇其他組合推薦?
暫時機加鏡既budget係15k左右🙇🏻
啱啱買咗XT20
平時你哋會有幾多粒電旁身?
2粒
8粒
50230 ii好唔好用
我見第一頁無提到
係咪伏
有興趣睇下50230同SAMYANG 12MM 可以去我個遊記望下

https://lihkg.com/thread/705241/page/4
用緊一代
唔伏, 焦段好用又輕又平, 出trip必備
但算係支日光鏡, 光圈太細, 一日落完可以收番埋
用優惠價買抵啦 補焦段一流
呢個價都唔可以要求d咩
50230 鏡組同XF果支係一樣 只係光圈細左 鏡身唔係金屬

講畫質真係唔差

今日遊記我會出多小小相 有興趣可以望下
性價比好高, 我自己幾鐘意用, 影花影特寫係一流
係iso要推高少少同要小心快門慢到手震
Mij1855同菲制版 結構係唔係真係唔同?
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=246&t=5324111
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞