Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(5) Parklife park area

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
新手有野問
我上左kinguin 度睇key
見到好多唔同既key
我想問係咪買steam cd key?
其他個啲平既係咪啲資料片key 黎?
同埋想問 邊一個位置睇到佢係咪worldwide key
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=482056487
好多屋都係2*2 2*3
但為左將來發展我又要留4*4比佢地
https://www.youtube.com/watch?v=TYvWO7Eyfgk&t=18s
https://www.youtube.com/watch?v=r8ytKj7WH9g
睇高手玩真係賞心樂事
自問創造力好低,整極都cheap cheap地
求各位熟路巴絲解答
唔知撞左咩mod
新起既路無哂一格格 乜都起唔到
熄晒佢 續個續個開 trial & error
Network Extension 撞左
TMPE 同 IPT2 或者 Automatic Bulldoze 或者 Network Extension 2 相撞

其中 Automatic Bulldoze 解決唔到,請直接 unsub。有個 automatic bulldoze simple version 好似冇問題。 Automatic bulldoze V2 就有人話一樣有事,最好唔好用

其他三個mod, 包括 TMPE 自己,都不斷 update 緊。unsubscribe 曬三個再 subscribe 返試下。我琴晚玩係冇問題既。留意 喺 content manager 入面 disable 未必得,最好 unsub 再 subscribe
目前巴士路d線錯晒
新手想問問,上個post 見有巴打建議話改改啲巴士車費
想問係本身有定要裝mod
裝mod
唔該巴打 係咪得一個mod 係做呢樣野?

parklife 比想像中少機動遊戲
終於重建咗部分火車線
地圖係mode黎?
免費都無乜人坐
係邊個map?
Right Click upgrade road咪可以改道路方向
求share 地圖名
btw 遲d 班workshop癲佬實整好多機動遊戲啦
係呀 都係早幾日巴打講先知
一陣用緊個mod...
其實貴咗唔會少咗人坐 冇人坐係因爲你啲線set得唔好
幾種路線設計都用過但上座率唔太高,有一條街一條路線十幾個站跟住圍城市外圍一圈又另一條線
我通常打米字,市中心啲轉車站全部多人到爆,要用mod改隻德國BVG dd05雙層巴士裝130人先清到啲人龍

一係你有地鐵火車競爭?又或者有好好嘅行人天橋系統,佢哋就唔會搭車唔會揸車,因爲佢哋揀行唔行路好似係限咗可以過幾多條馬路,如果你有一條天橋係佢到佢要去嘅地方,就幾遠都會行
得巴士同的士仲有對外嘅火車,之前玩過天橋連接全城效果係好但用太多時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞