Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(5) Parklife park area

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
買埋windows都係17K,但可以開高效好爽
1000+ mod同assets都可以玩到
岩架,16GB ram 係必需
但無錢不如買住2400mhz既ram先,4條8GB其實都係$2300
隻game其實睇你追求咩玩法玩腦都唔同要求
大城市:CPU
多assets玩擬真:RAM
玩高畫質高details:GPU

其實要求唔高少量assets小人口中畫質就
i5 + 16GB + 1050ti 都夠玩
Ssd先最重要開game過圖快一捷
我預設左大家都一定係裝喺ssd
ssd 都係另一個重點, 唔係load gaming 都 load 死人。
你 i5 8500 已經相當不錯,
跟住落來 加ram 同用 ssd 會有明顯改善。
8 gb ram 我覺得今時今日仲係, 已經有d 過時, 唔少game 對ram 都有要求, 加多8gb 都不會貴得去邊。
當然,呢隻game 如果 mod 得利害 32 gb 都唔夠玩。
我最後轉左i7 8700
咁ssd最基本要用咩?
加ram先
我加到去16gb咋
因為我唔用mod同assets
應該都夠卦.....
用緊24gb ram
座城60萬人唔覺lag
用緊i5-2400 8GB ram 玩緊15 萬人 幾百個assest
咪lag到hi hi
我32gb ram 廿萬人laglag地

i7 4790k
咁買隻ssd先,512gb 三叔EVO

有錢可以玩M.2,仲快d,但要確認自己底板sup唔support
我果個係SX6000 M.2 128gb
咁夠唔夠?
用緊就ok啦,應該無咩問題
電腦白痴想問下
B360同Z370 有咩分別
我想砌1070ti+8400+16gb ram
如果用B版得唔得

其實主要都係參考悠2個list

仲諗緊amd 定係intel好
有冇人用r7 2700x 玩 或者i7-8700k 玩
display card 又等緊新嘢一次過買
未知幾時出
點unlock 30000sq industrial zone
我估係要有30000 格 黃,姐係工業
btw 128 gb 一d 都唔多, 所以 要識得將 絕大部份其他野安落 Hard-disk . 包括 steam 阿 同埋其他game, 唯獨呢隻game 裝在 ssd.
依家試緊新機
係啊,但係一定要custom map先做到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞