Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(5) Parklife park area

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
唔好起太多路/水管,用幾多先起幾多
所有budget教到啱啱夠用多啲
用化石燃料發電機,風車唔抵(窮講乜環保
一可以改稅率就拉到最盡,直到全部人紅色不即刻改返佢地滿意水平,可以cap到好多
嘩屌 green cities 減成33%
咁入手了
再唔係裝個開波50萬mod
夠錢搞基建但唔夠錢比你亂fing
要起超靚既直接玩無限錢算
無限錢會搞到中間已經無心機玩
覺得無左經營元素
lm
啱,冇左小城變大城嗰種成功感,我次次unlock完闊馬路同靚building就會鏟哂全部舊區再起過啲靚靚高密度同闊馬路,完美主義者
另外想問下各位有乜mod適合完美主義玩家
舊區我又唔會剷
最多幫佢駁多三幾條公路去解決塞車
有冇巴絲有玩transport fever
連改道路方向個mod都用唔到
搞到冇得玩住
新手想玩想問下買Cities: Skylines - New Player Bundle ? 定就咁隻GAME 已經夠?
得兩個dlc
要等改善好d mod先可以玩
想問下 我依家買多咗3個tiles就無得買
唔計mod, 係咪要再多人口先可以再買?
啲mod 開始用得返
可以玩
起手先用泥路規劃但唔好一次拉太多有錢後先再升級泥路,電廠、水泵、污水泵三寶缺一不可,然後畫住宅區》商業〉工業,等500人口升級立即加稅全部11-12%左右,呢個時間收支會係正數,之後消防、警察、醫院睇預算黎起,唔需要起太多只要唔嚴重就好。
Cs錢真係唔係問題唔塞車先係最難 免費巴士、地鐵班仆街都係要揸車
D dlc都唔錯可以等特價一次過買
無裝Netword Extention mod呢個mod
都zone唔到
呢d moment 真係難等
明明買左新DLC , 出埋 仲要等d mod 更新
我依加畫唔到巴士線 一畫就彈返出去 係咪關improved public transport事
另外free update完之後個game慢左好多 廢電腦
想知fix 左道路方向mod 未
岩岩畫完第一個迴旋處 見到改唔到方向 即刻玩唔到落去

move it mod 仲work , 岩岩試左
印象中而家轉方向唔使mod喎
起完條路撳upgrade road個感嘆號
對住條路right click就轉到方向
下係架 一直都用緊個mod
一陣開game試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞