Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(5) Parklife park area

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
下 我覺得無限錢唔好玩

雖然玩玩下啲錢都會變到無限
起咗條6線單向
但啲車全部靠右行
用得一條線
點解
可唔可以換第二D音樂 聽到悶
所有車無啦啦唔見可能係你zoom遠左?
字撞左個問題唔知
道路規劃唔係起多幾條lane就有用㗎,要慢慢學

例如1區有幾多個出入口,得一個個個用就死得啦

又可以用吓mod: TPME 個啲,set交通燈時間咁
當然玩得最極致一定係唔用mod都可以冇交通問題

一係post啲圖上嚟大家畀吓意見?
我玩隻game最enjoy係睇啲人睇啲車周圍走

不了
想買dlc
體育館 parklife disaster green life 仲有夜生活
買呢5個就ok
幾時會有下次sale
你試下前面駁三叉路 咁就會用晒六條線
有冇巴打知Network extension 有解決方法未?
有咩mod玩雪地場睇得舒服d?
之前開左個雪地場玩左陣 睇得好唔舒服 好殘眼
三叉路?
前面起y 型路口。 skyline ai 唔夠好 唔識用唔同線分流, 會選擇最快既一條路,然後定死。所以最好既方法都係比佢有多d 路線可以行,同埋用少d 多過三線既路。
另外, tmpe 有 進化版ai 對分流有幫助。
貼下圖推下post

default 起出黎 好靚好對稱

咁既爛鬼公園, 收廿幾蚊一個人頭都大把水魚入去玩
點解你咁多電車軌一部電車都冇
一條線得三四架車
應該塞埋哂一齊
去workshop download六線電車線
我想問 我有裝你依個mod 但點解我起高密度住宅都係唔係依個高樓大廈款
你意思係畫咗綠色區但係唔生依款大廈出嚟?
RICO Mod畀你將住商工嘅建築當係ploppable咁直接起出嚟
所以上面嗰三款唔會自己生出嚟
裝完mod有個新掣畀你揀建築物起
入面應該會搵到
唔怪得 唔該晒 因為我玩左一個月都冇 好多都唔明 唔該晒
唔使客氣
用mod之前睇多啲佢個說明
RICO雖然好用但係用法幾複雜
我自己都摸咗一段時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞