Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(5) Parklife park area

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
轉番4way立即解決問題
https://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=817850470
裝Metro Overhaul Mod之前禁入去裝哂佢要既野
Metropolitan Depot唔裝冇車出
見到隻game好正
如果用steam 買應該買普通版?
正常要買邊幾個dlc?
重點唔係8-way, 而係六點鐘去三點鐘方向既highway 用迴旋處
轉用overpass已經好好多
8 way 的話,整6至7層overpass都唔夠做
你估係過山車咩?🤢
只需highways做overpass, 普通路可以照用迴旋處
佢個花花交匯處最奇怪係普通路反而有overpass, 但highway用迴旋處
8 way 用呢個就差唔多,不過應該成個tile 咁大
你點睇到...
正線用迴旋處只要計過都唔係問題
唔一定,系統交匯處 turning movement 都可以用迴旋處甚至intersection;想fully grade separate可以用Pinavia interchange
呢個interchange最大問題只係個gyratory,8-way理論上夠大就得
cls
從來見到呢啲都覺得好型, 但埋牙個就會覺得太浪費空間
都係不了
T字型咁分兩條一出一入既highway應該用呢隻intersection 好
發現原來係因為2個貨運列車站都係1點鐘方向,而商業區係5點鐘方向,所以大塞車
是但搵d分流搞掂左高速公路塞車,到商業區大塞車
依種 IC 通常都係有一兩面特別易塞,車流又唔係條條一樣,我會合咗其中一兩條先,或者將條冇乜車流既路降級,係附近加個普通路口就算。
起公園好哂時間
好似玩緊動物員大亨咁
加上條路臨IC先收行車線肯定屌你老尾塞爆
要劃好大片地黎起
普通版 豪華版只係多幾個building
dlc就mass transit after dark park life
第一版好似有寫
除左上面個條痴線佬
突然想玩番 但steam e 期減價無佢份,唔係就買y新果個動身園同天災玩下
正話有人話 官方有sale 不過不係動場園。

非常成功

起左個站比班磨碌
成3000人等緊車

然後嘈撚死哂附近啲人

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞