Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(5) Parklife park area

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
Thx all
想問,民居離工業同商區太遠係咪會搞到冇人返工
同埋成日有咸魚,但起左好多火葬場都係冇靈車去搞咸魚回收 搞到變凶宅冇人入去住 點樣可以令啲車快手啲去收咸魚
夠多人口的話,交通不是問題(好似係)

咸魚冇計,用mod 算。佢靈車AI有先天問題,然後好似某啲mod會令佢更差。我用緊 no deathcare, 幾好
講起service vehicles AI, 之前發覺起埋起埋啲recycling centre, incinerator, 全部明明有好多垃圾車但就淨係出兩大部出去收垃圾

琴晚試下砍掉重練,拆晒所有recycling centre 同 incinerator, 起左個 ultimate recycling centre 同幾個焚化爐,跟手就識得正常咁派晒所有垃圾車出街

唔知關鍵係砍掉重練定係個ultimate recycling centre
唔該晒,我依家成日係4萬9同5萬之間上落 啲廠又成日話冇人返工
明明好撚多人,但成20%失業率
教育水平高?教育水平高會揀野做
岩岩又有新諗頭
一陣返去試下先
咁應該係 教育水平高要轉型做 寫字樓?
係 不過唔好起太多寫字樓 要同工業一齊發展
當寫字樓工無哂果陣 佢地會退以求其次
做返工業
好 唔該晒
用csl show more limits睇下係唔係到limit
太多車會搞到出唔到service vehicles
CSL Service Reserve 有open soruce但未有人update所以要面對呢個問題
人口一多D公路出口又黎料
鬼才
d消防員係咪唔識去公園救火

只係得直昇機澆水

次次都燒曬成個公園
升做你想要嗰個/掉轉方向
你係指upgrade?
較條路禁一次page up會高幾多

想黎返學? 比40蚊啦
堆泥路做乜鳩
呢個癲

請問垃圾車賽車場係咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞