[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (7)

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
其實我都好怕昆蟲
但ant man唔算太多蟻
同好似前面講,整出嚟無真昆蟲嘅核突
一開波粒力量寶石係STARLORD口中係話佢上星期係先導星搶翻黎
我追晒咁多post 先發覺無人係第一頁講
單手炒起新星兵團
至於thanos係乜水 麻煩睇返avg1同gotg1
關咩事
咀咒係另一樣野
意思係 唔偷 thanos 就唔會截船
曾經有1秒FF過NOVA會出下場
唔偷就唔係LOKI啦
Nova 班友有咩能力 睇gotg 佢地都無咩特別
有幾個解釋到
Avg1開始check住
同soul stone 嘅能力(red skull都知thanos係邊個同黎嘅目的)
有一個真心勁
但mcu冇出
ironman 有冇show 過對翼出黎
睇戲完全唔覺有
好似冇左trailer幾幕
雷神call電同hulk cap一齊衝
red skull 冇講過係關soul stone事
宇宙咁大無啦啦有人走過黎梗係搵石啦
唔通黎旅行咩

係泰坦同thanos打個時
淨係見佢喺背包出放射炮
Off topic 睇到成班avengers係度唱歌睇到Chris Evans個新look好似阿叔
明明之前果個咁型
識tony因為av1
咀咒係講緊佢同tony都睇得遠過其他人(ultron)
但冇人明佢地仲怪佢地
gotg1打完ronan都冇哂兵咁濟
打咁多嘢做咩吖

時間寶石
呢次avg3前半咁樣完
佢黎緊出果d一定套套收得,因為睇少套都可能會miss曬d線索
重點係呢次avg3前半真係做得超好,三線並行但完全無亂飛睇到r爆頭既感覺,一環扣一環咁去到打大佬(呢點dc你真係學下野啦,如果你仲想繼續出落去既話)
呢次一洗1同2大家覺得麻麻地果種既感覺(情況就好似雷神一樣)
個票房實爆到起碼20億以上
adam又唔出nova又唔出
明明呢兩個都係宇宙級英雄地位幾重要既角色
都比人搶埋...唔關粒石事
睇完avg3真係好撚期待captain marvel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞