[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (7)

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
Sor9
Quicksilver要番生啦
啱啱睇完4DX,終於入到post
睇完好撚沉重,雖然我深信佢地無死
但睇住全部灰化好撚無力

睇4DX最正係thanos蟲洞出場嗰要噴勁撚多煙,屌你正到以為真係行出螢幕

利申準備二刷IMAX

3d ?
可能之後fox跪低
下個十年係galactus 或者 doom
睇住d長方形金屬磚熔曬 跟住倒出嚟 流去個模到
所以我覺得唔係原本個鎚嘅碎片 係同一種原材料姐
佢阿妹去左邊
出ghost rider可能殺得死
拆到石先唔洗死 但比人偷襲做唔切
今集其實都好多位似係向火影致敬咁,

1) Thanos 暗示緊六道先人,六粒石 = 六種能力,
又可以吸敵人攻擊,再射番比人,又可以彈走人,又可以空間轉移⋯⋯
佢搞咁多野,原意都係想世界和平,只係D村民唔理解。

2) 班友仔起勢咁保護VISION,勁似第四次忍界大戰前夕d村民保護嗚門咁,又要走入去秘密基地匿埋,怕九尾被搶走

3) 奇異博士影分身

4) 雷神=佐助? 睇住細佬被殺、重新後獲得USB眼睛、雷盾

5) wakanda 士兵/外星狗狗=白絕?

好怕下一集Thanos會學長門個on9仔咁自殺 幫所有人復活
無撚有錯,睇IMAX應該震撼好多
打撚左落街
仲以為係個女兵 跌
Thor都講過得佢先有能力用到
個人認真有個位呼應得幾好

Thanos捉住Gamora嗰陣
Starlord掙扎咗好耐但都係守承諾開槍射Gamora
Thanos就讚佢:我欣賞你

呼應返之後thanos經過幾番掙扎犧牲寶貝女都要得到Souls Stone

你會發現「我欣賞你」唔係一句對白咁簡單
而係真心欣賞
阿斯嘉既原材料
唔識郁都無汎金屬丫
係咪專登要安排呀hulk變唔到身 令戰力大減 先俾到呀thano完勝?先有下集 定係其實hulk一開始俾thanos打到懵左 淆底唔敢現身
想講羅素兄弟係執導
編劇唔關佢地事
收皮啦講乜9火影,-d都唔好笑
唔係講笑 Thanos 係Titan 到拉行星落嚟個幕真係成個斑咁
巴打語癌?
Hulk心智得兩歲 咁耐第一次比人1v1完美ko
火影撚真係on99
唔係搞笑,純粹分析劇情,同埋推測下集會發生咩事,有個心理準備咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞