[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (7)

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
但到時美隊iron man雷神都退役
可以既話加埋火影致敬位落Q&A到

1) Thanos 暗示緊六道仙人/班,六粒石 = 六種能力,
又可以吸敵人攻擊,再射番比人,
又可以彈走人,
又可以拉D星球落黎攻擊人,
又可以空間轉移,
佢為左升lv(得到soul stone),要殺左至親,
佢搞咁多野,原意都係想世界和平,只係d村民唔理解。

2) 班友仔起勢咁保護Vision,勁似第四次忍界大戰前夕d村民保護嗚門咁,又要走入去秘密基地匿埋,怕九尾被搶走

3) 奇異博士影分身

4) 雷神=佐助?
睇住細佬被殺、重生後獲得USB眼睛、雷遁、全族死清光

5) wakanda 士兵/外星狗狗=白絕?

6)
好怕下一集Thanos會學 長門個on9仔咁自殺 幫所有人復活
個表情完全係垃撚圾 死廢柴
仆街嗰陣真係柒到應一應
點解冇mark 48/49?
Mark 48/9係hulk buster mark2
點解咁多靚黑妹係要用依個
不過tony對peter真係老豆咁
Iron spider差唔多同mark 50一樣咁勁
應該有重疊
因為avg3話ant軟禁中 而antman2應該係係ant未完軟禁就走左出去做任務

我認為應該唔係avg3後既事 好大機會同步
因為avg3之後冇左一半人口世界都大亂
都冇時間俾佢地搞私幫
有冇人發現影視台大佬唔見左人
個表情真係交足戲
我覺得...
係劇透唔記得劇透討論區(5)定(6)
有位巴打quoto佐一段疑似另一個版本既avengrs3
果邊有交代到banner點解係wakanda會有hulkbuster同仆街畫面
果個版本都有講thanos手套集石仔之旅唔係一集集齊
去到最尾好似都係得 力量同空間
而avengers手中有時間同心靈作對抗
所以預告有cap 頂住只有2粒石係手既thanos<(不過呢個應該似係導演隱瞞結局所以先咁出多d)
我諗呢個版本應該係對應翻之前話Infinity war 會分上下兩集既版本
跟住再改成依家released版本
而舊果個就拎部分畫面做trailer
仲有幾個位都可以一解我追曬咁多個post巴打有問過既疑問,簡稱bug位
有興趣可以搵來睇下,不過殘體字
但係既然已經上左呢個版本
就果個就只當參考就好
屌無啦啦火乜撚嘢影,好撚煩咪阻住追post啦
好明顯唔會係咁
唔係既死既應該係初代三巨頭啦
係 何況thanos集齊全部stone都唔知洗唔洗24個鐘
antman2好大機會一早無軟禁走左出去 完成任務既時候就係thanos集齊全部stone 一半人口消失
咁就可以接落avg4了

9up
仲要剩係計2d版
3d imax 4dx果堆都未計

點解trailer會有hulk
唔關事
主要死嘅都係phase2-4嘅人
要集中番去3巨頭佢地俾佢地好好退場
條友好撚煩
隔幾版就post一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞