[MCU] 復仇者聯盟3 : 無限之戰 Avengers : Infinity War 劇透討論區 (7)

1001 回覆
16 Like 3 Dislike
咁講開打果幕都唔係森林入面
者係咁 我未睇之前唔會睇呢個post睇劇透
入黎就係想睇下有冇類似q&a或者有人問同樣問題
我追到第五頁都未見有人講
睇到第六頁有人問又冇人認真答
睇多兩頁先決定問多次
留一個言阻到你唔好意思喎
BTW多謝上一位師父認真答我
yes,功成身退
話曬都係就黎退,緊係要俾足面佢地
後半一開波應該會由ca做主導救世,佢呢次戲份都唔算多,後半應該會補足俾佢
我應該要講係核心人物一定唔死得,唔係唔少得,可能咁有誤會
我自己都係火影fans
都覺得某d畫面同火影好似
但係知道火影得18年歷史
然後話有差唔多70年歷史marvel comics 向火影致敬就好想搵窿捐
會唔會係avenger 3另一條平行世界
地球線真係無咩邊個多戲份
我覺得成個流程跟緊奇異博士預測行緊 已經計劃左邊個生存 留低伏筆
都咁多年啦 仲有人信trailer
依家有完全封鎖真係連見到sbu um眼既機會都無埋
應該話佢已經盡力去導向未來
之後嘅野by random佢都干涉唔到
有上帝視角都冇用

大家點睇?
洛基既幻象能力可能有關?
睇佢avg4發揮
其實有無人諗過元老冇死唔係咁岩random唔中咁簡單
因為Russo bro性格唔似咁格硬黎
另外am2都唔似獨立故仔咁簡單
Am同wasp嘅背境係1已經交代得好清楚
咁點解要係呢個時候呢個時間線放套am2落去
記唔記得一代wasp係原子空間幾十年都冇變老
原子空間同時間會唔會有關?
1黎係博士出盡奶力去扭轉未來
2黎都似關佢事
成班演員得bc收到真既全套劇本
但係好似有片場照影過a4有loki
因為得佢有上帝視覺
Dr 一開始都比古一送左去好似原子空間既地方
am2好似有一代wasp 但唔知係回憶定ant救返出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞