女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
真心唔受但禮貌上扮到受咪叫成熟 但其實都係唔受
其實好多都會受囉
你個人係咪貪慕虛榮同年齡無關㗎喎
係囉 關年齡咩事
咁你個人係咪不切實際都一樣同年齡無關嘅 又係
lm睇反應
手作仔都冇問題 但可唔可以整D實用少少
eg.銀飾、銀包
樓豬好浪漫 濕曬
如果我捉隻甲蟲好有心思咁掉走內臟浸落福爾馬林再用針釘上板鏤起佢咁做標本再送比女朋友

算唔算叫心思野 全人手製
你受唔受
如果本身個女仔唔係一心諗住要樓
樓離份禮物係好sweet
但佢一心要樓 見到你搞埋曬d咁的野只會見到就眼火爆
我會覺得送比佢嗰陣
唔好提佢話想要層樓做生日禮物既事

始終唔係同一樣野,當係完全唔同既禮物送比佢會好啲

btw 手工心思抵讚
我諗你條女會嬲到仆街
不過要求層樓做生日禮物
都幾撚港女
見樓豬咁有心,認真覆下樓主
我覺得真係要睇下就你平時了解你女朋友,佢現唔現實,如果唔現實,唔太港女,正常收到應該係會超開心。
但見你話,你女朋友叫你買層樓比佢
正常好女仔會唔會咁叫男朋友買樓 如果咁講得出,我估佢都有啲現實。
利申: 我都好現實,我諗如果我收到樓主份禮物,其實第一下會開心嘅,會開心自己男朋友咁搞笑,為自己手作左一份禮物,咁花心思。但之後就會有啲無奈。。。同你講,下次唔洗咁花時間喇。。。傻豬
你咁有心,我都會交足戲,但如果我性格真係現實,開心4成,6成無奈 下次買個袋比我算啦
btw我建議樓主d公仔唔好係咁唔同,可以畫你地兩個係屋企會做嘅事,例如一男一女瞓教,煮飯,做家務咁樣,會幾有意思。 希望樓主女朋友係易比氹個啲啦
女朋友:好sweet呀

港女:你老母hea鳩我?分手啦
樓主,應承我啦
係佢自己講條女話要樓先
大家跟佢既講法黎推斷啫
樓主惡到呢 如果佢女朋友唔係咁既人
佢係抹黑緊搞到佢女朋友比人鬧
始作俑者咪又係佢
留名睇佢比人飛
其實樓主女友要屋個目的係住呢個需求,樓主整個野完全係2樣野黎,好難唔眼火爆,就正如肚餓要食野,你黎個美食既模型,幾靚都好都滿足唔到飽腹呢個要求,只會令到收到既人更嬲
祝樓生成功
加油,好有心思。
咪住先, 唔係想Judge你, 你講既普通人普遍相信主觀願望係岩; 但應該唔關價值判斷事, "價值"呢個詞語本來就有基於事實既含義, 我既理解係普通人只會著重眼前既計算, 而忽視事物既"未來價值", 呢個叫主觀判斷; 有錢人既思維係著重事物既"未來價值", 呢D先叫價值判斷.

主觀願望同價值判斷係兩樣完全唔同既思維, 點可以拉埋一齊講

Sorry, 小弟對用詞比較執著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞