女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
Lm
嘩屌好撚靚 巴打邊到買架?我都想砌
二十頭嘅女就係
不如你另外開個post屌
好緊張,幾時送
間屋連「汽球」就係一set淘寶買,本身係跟玻璃球,但我無用到玻璃球。
之後樹、長椅、草地、草粉都係淘寶,不過另一間
膠盒都係淘寶模型展示盒。燈同電池盒就鴨記買...
唔該晒巴打
一直都好想砌呢啲,無奈一般都好大間
之前砌嚟送俾個frd,自己就想要細細地嘅

巴打你咁花心思,收嗰個一定勁冧
又畫得幾靚
有無update?
出外公幹一星期,番嚟繼續
幾時送呀?我唔係要睇件野,要睇result呀!
等緊樓豬返黎
你條女幾時生日
好耐無見,小弟呢排突然有啲忙,搞到依家先得閒更新,唔知仲有無人睇緊呢?仲會留得低睇嘅,都應該真係有心想睇份禮物個成品同埋我女朋友個反應,唔排除仲有啲仆街等睇我地分手,真係屌你地啦 ,不過我就真係未驚過。

好啦,嚟到第九間,點都要用下連登仔嘅提議。

首先,可以無視隻柒頭米奇老母,純粹嚟刷存在感,繼續
之前有位巴把提議用天線得得b,我見真係幾得意咁就加咗落去,仲有其他巴絲打嘅提議我都有加落去,美人魚呀鬆弛熊呀,仲有最緊要嘅連登emoji同腦魔,加哂後終於感覺完滿啲了。真係多謝咁多睇過比過意見講過一句生日快樂嘅連登仔,令我覺得連登有愛 ,同埋係仲有好多正常,價值觀無被扭曲嘅人。雖然最後成個構圖怪怪地,但呢間係結合大家意見所出,點都特別啲嘅。

第十間

最後呢間就唔打算po出嚟喇,點都要保留番少少秘密比女朋友嘅

諗住畫完哂10間屋就完嘅我真係太天真了,真正麻煩嘅仲係背後。

屋嘅背面側面上面全部都仲要油顏色,我真係屌出聲 ,完全係自己攞嚟衰,想懶下hea鳩咁畫但諗到整咗咁耐,又唔想哂之前嘅心機,只好不斷增加自己工作量,唯有繼續完成埋佢啦。

諗左好耐點樣將所有屋統一埋一齊,畢竟所有風格都唔太一樣。最後諗到係用唔同色系嘅星空做屋頂,又可以連貫又好睇。

大概都油好哂了,遂間睇番先,都花咗唔少時間。
1. Hello kitty屋

有冇見到有啲星?話說整果陣係屋企是但拎支黃哂嘅牙刷嚟撥,諗住無人用,點知用完先知原來係細佬支牙刷嚟,結果比我用到開哂叉。我有少少內疚,決定做番個有手尾嘅人,擺番原位

2. 粉紅baymax屋

我都唔想咁粉紅,只係就番原本個風格就搞成咁樣。

3. 未聞花名屋

呢間個人覺得隻色配得幾好,不過屋面仲未上好色,其實只有hello kitty果間係上好哂色。

4. 龍貓屋

綠色同龍貓好襯

5. 伊利莎白屋

呢間係求奇油,但諗諗下如果油成紅白格仔屋都應該唔錯。

6. 肥豬屋

繼續亂嚟。

7. 寵物小精靈屋

呢間係最似銀河嘅一間,亦係我自己覺得最成功嘅一間。

8. 紅心畜生屋

純粹match番個色系

9. 連仔屋

四個字,色彩繽紛。仲有一個字,亂。不過可以係得得B肚腩睇到腦魔真係別有一番風味

加加埋埋都整咗唔少,都算加速咗不少進度。

睇落好簡單,但點解我整咁耐?因為,我女朋友其實......6月生日,我提早咗好多整比佢,因為知道自己多野做一定會拖,所以依家整定都差唔多了。呢段日子日日拎住啲木係到舞嚟舞去,屋企人見到都話我幾廿歲人仲成個低B傻仔咁,話連小學雞都唔希罕,但我諗依家唔整,將來人愈大,應該更加唔會有心整,呢啲心思野可能一去不返,所以如果明白嘅人,就會知道佢珍貴之處 ,不過我依家只係諗緊,唔知幾時先真正整完呢?
咁仲要等兩個星期左右
但我有信心佢一定會鐘意
好欣賞你呀巴打
如果我男朋友都會花心機整嘢俾我就好啦

btw我之前整咗張有機關嘅卡俾佢 佢睇咗一眼就擺返埋
龍貓屋隻色勁靚
想問巴打係點做到呢種染開嘅混色效果㗎?
加油巴打
以前都整過禮物送比ex
係個爆炸盒款夜燈,用cutter雕空各面牆某啲位,背面托牛油紙,入面放會變色嘅燈仔
真心靚
上色好靚 巴打好有心思
相信你女朋友一定鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞