女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
感激不盡
應該好快會分手
感動
不過其實兩樣野唔同性質
無話邊個高質啲
講真 真係愛既又點會介意送咩
送禮物係講心架嘛
點解中意就一定要係中學雞
會唔會其實係你地根本唔記得左禮物既意義
第七間: 寵物小精靈

本來打算只係畫一隻百變怪就算,但畫畫下就越畫越多......今次同大家詳細啲咁睇下個過程,主要係上色。

首先用唔同嘅小精靈填滿間屋。

小弟開左個圖鑑出嚟跟住畫,之後樣就全部用百變怪表情算,簡單又夠統一。

畫好稿後就上色。

第一隻係主角百變怪bb,基本上佢就係一攤粉紅色,好快上完色

隻比卡超有少少飲醉左,連個妝都溶溶地。

然後就到夢夢同小刺蛋。

再嚟就係車厘龜同小火龍。

望住條小火龍,突然有種覺得佢好安詳嘅感覺

奇異種子同伊貝。

由於位置所限,種子要騎係火龍上面

最後就係前面果排茄哩啡。

純粹嚟刷下存在感,唔多介紹了

呢間應該係目前用左最多心機畫嘅一間。逐隻逐隻咁幫佢地上色嘅過程好似比緊生命佢地咁,由冷冰冰嘅黑白變成有色彩繽紛嘅生物
我都無咩耐性 整到中途想停
好中意樓主啲畫風
如果我男朋友有樓主1成心機就好
嗰隻唔係夢夢 係皮皮
唔喺波波咩
樓主係邊間文具店買
我覺得樓主超勁
我覺得樓主鐘意送咩咪送咩 唔明有咩好反
又話留名睇分手都幾衰
如果我係你女朋友真係會好開心
利申 絲打
你啱 應該係波波
波波唔係進比比鳥咩
呢隻好似叫皮皮
第七間: 寵物小精靈

本來打算只係畫一隻百變怪就算,但畫畫下就越畫越多......今次同大家詳細啲咁睇下個過程,主要係上色。

首先用唔同嘅小精靈填滿間屋。

小弟開左個圖鑑出嚟跟住畫,之後樣就全部用百變怪表情算,簡單又夠統一。

畫好稿後就上色。

第一隻係主角百變怪bb,基本上佢就係一攤粉紅色,好快上完色

隻比卡超有少少飲醉左,連個妝都溶溶地

好可愛
第一次睇
依家出文原來係copy and paste
down都唔down聲就比人偷左
又唔擺番原link
以後po野上連登都要諗諗
見佢就嚟生日,我就好聲好氣問佢有冇咩想要嘅生日禮物啦,點知件八婆夠膽死同我講: 得閒買生日禮物,不如慳番啲錢諗下點樣買層樓比我仲好啦。

聽完後,我睇一睇戶口餘額,見到都有啲錢,諗都無諗,就衝左落街買樓。最後,我買咗10間木屋比佢。

樓主女朋友收到一定好開心
梳囉
橫掂都搞咁多野不如直接買隻戒指放係屋入面求婚啦
屌又要揾位擺垃圾
分左手未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞