女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
睇咗一眼之後就珍藏 唔捨得成日拎出嚟
其實好易,主要係用多啲水,之後由淺色到深色遂隻色點上去,適時再用水暈開佢,我自己係好隨意咁上色。
爆炸盒都唔易整呀,好有心思
我都係咁話
支持巴打 肯咁比心機整禮物 期待製成品
真係好靚好有心機 你女朋友一定會鐘意
頂 如果我條仔都係咁真係會激到我仆街
好心生日就唔好送垃圾 就算買唔起hermes包包 起碼都要chanel gucci pandora既首飾/jo malone 香水
今日的起心肝繼續整,遂間屋仔咁砌,突然進度快咗好多。
砌完第一間後好有成功感
第二間都仲覺得得意
第三第四間已經開始覺得重複
好不容易一間一間咁砌好後,終於有啲成果睇下。

正面:

反面:

有啲空,好想加番啲野上去,但無咩好主意,寫字又太悶,自己畫啲畫上去又驚破壞咗

二話不說放舊AA電,睇下著燈咩效果先。

嗯,比我想像中好

模擬放上牆,大概會係咁嘅樣。

夜晚熄房燈後開著佢嘅情境。

最後嚟番幾張close up,當然唔少得百變怪bb

同埋連仔屋

整體嚟講,畫得唔算話好靚,不過都算達到我心目中預期嘅溫馨效果

完成得七七八八,但始終覺得屋嘅背面同裡面仲係有啲空,想再加啲野整好佢,但依家個腦無咩好主意,嚟緊得閒的話,會完善埋背面同諗埋點樣包起佢。

今次主要分享下進度,就唔打咁多廢話了,總結︰整一份禮物真係唔易
樓主幾歲?女朋友又幾歲?
支持樓主有心思。。。
但最好之後都要面對現實
整得好靚呀
本身覺得你送啲咁既野仲要咁阻掟冇得收藏
但完成品幾得喎 做擺設都唔覺得柒
係盞燈麻麻 有冇warm啲既色
等到了
廿幾歲
已經有心理準備
好感動
唔柒已經心滿意足了
真係好靚
送左俾女朋友了 我地分左手
見住巴打由零開始build up依個完成品出黎,堅感動
你女朋友有福了,份禮物係就係唔實際,但勝在有心
放心,你女朋友實鐘意
好qq
好靚好有心思
送完之後會唔會比女朋友睇埋呢個post
同大家分享我一步一步咁慢慢完成佢,我都好開心
希望可以帶出到啲訊息:
有時收到禮物,就咁睇好似好垃圾好廢,
但其實背後可能付出咗好多,
一定要珍惜仲會有心送野比你嘅人
睇咗佢反應再決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞