女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
係邊到買嫁 Ching
小精靈嗰間好靚!
巴打有時間繼續update 下
好靚,有心思,加油
別人的男朋友總是美好...
我都就嚟生日喇 不過男朋友記得我生日已經偷笑
咁樣不如直接買埋層樓
唔係掛 如果唔記得又過份咗啲
巴打畫得好靚
你女朋友實鍾意
樓主啲圖加水印啦

其實都預咗佢會唔記得 或者求其買啲嘢打發我我根本唔想要貴重名牌嘢 就算佢摺筒星星都好 比我知佢有心用時間去預備我嘅生日 而唔係求其行入間鋪到幾秒都唔洗就可以換到嘅禮物就夠...
分左手未 買垃圾送比人
咁一係主動提下佢
可能佢好忙
唔一定要禮物嘅
一齊去刷餐勁嘅一樣咁開心
樓主俾左個idea 我
畫乜都諗好
lm等分
Dllm真係好撚仆街,copy 完就當自己。啲垃圾會唔會係乞衣成咁?

其實都預咗佢會唔記得 或者求其買啲嘢打發我我根本唔想要貴重名牌嘢 就算佢摺筒星星都好 比我知佢有心用時間去預備我嘅生日 而唔係求其行入間鋪到幾秒都唔洗就可以換到嘅禮物就夠...
咁一係主動提下佢
可能佢好忙
唔一定要禮物嘅
一齊去刷餐勁嘅一樣咁開心

之前有咩紀念日我都開到口 連我生日都要我開口提真係好無癮...
第八間: 唔知乜q心心動物擺埋一堆屋

今日無咩時間,所以亂畫咗一通,啲動物係純粹覺得可愛就加落去,然後上面有無數心心,動物就用條線牽住屬於自己嘅心心。

細想下,其實每隻動物就好比唔同嘅人一樣,熊想用線去套住熊貓,以為自己已經得到佢嘅心,但事實上只係一片虛無,佢牽住嘅只係一顆空心,而熊貓雖然看似比佢控制住,但實際上佢個心一早飄向其他地方。豬就係現實嘅毒撚 ,傷痕累累地將自己辛苦得嚟嘅心貢獻比兔,但隻女神兔就完全無將佢放喺眼內,一直係到追逐一顆渺小、近在眼前、但又永遠都得唔到嘅mk心。

經過我嘅解說後,係咪突然覺得成個構圖好高深。

然而,其實我只係9up,一幅小學雞畫邊有咁多大道理丫

話說,今日有巴打話我知有個唔知咩鳩網偷左我post,第一下我係唔信的,見到篇文之後係笑左,最後係憤怒。其實到呢刻我都未知到底果個係咩鳩垃圾網嚟,但用人地啲圖文果陣可唔可以問下先或者起碼落番個credit呢,仲要又要抄又要改,改到不撚知所謂咁,真係睇到火火地。搞到以後有野想分享上嚟,一諗無幾耐就會比人唔落credit地原版抄哂,即時無動力。

最後,畫左3日,發現自己畫畫好似進步左 ,但嚟緊開始忙,應該做唔到日更了,可能一星期後見。
好想知結局係點
發現左原來係環球膠報
呢個網定唔知專頁是咪慣左偷post/偷圖㗎喇?
真係話佢乞衣都侮辱左乞衣
祝你成功氹到女朋友開心
可能佢已經默默籌備緊呢
唔洗太擔心喎
女朋友生日點會唔記得
btw如果真係整的話
可以影張相放上嚟分享下個成品
我見到都會好開心
如果係我男朋友咁有心機畫晒公仔咁
就算畫到一舊舊 我都一定好撚感動

男友之前寫生日卡比我畫左好多個wtsapp emoji
完全睇唔出佢畫咩但我已經好開心好感動
見到佢咁認真比心機畫 睇睇下仲睇到喊
加油啊樓主
啲垃圾網真係好撚過份成日偷post
佢成日話我唔整手作俾佢
應該開心死佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞