女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
其實作為女仔 我一啲都唔覺垃圾喎 點解咁多覺得佢女朋友要強顏歡笑
比起送花送朱古力曬錢食氣氛嗰啲 依份禮物一定畢生難忘
肯撚定呢到好多人無女

如果樓主條女傲嬌型呢?
女人口講既表面野都信

如果好似樓豬咁講
佢收到會話無咩用但又會掛係房呢?

咁佢姐係鍾意份禮物姐

親手整草/玻璃戒指
到結婚先送隻真既

我唔見得前者女人唔會開心
樓上真係好多on9
宜家樓主女友就生日
唔通乜都唔送唔慶祝?
買得起樓一早買咗啦
咁係咪未買到樓就每年都話儲錢唔買禮物?
有啲低能仔係到話咩條女唔會鍾意低B嘢,收到只會扮鍾意
宜家就係個女仔話鍾意baymax同嗰隻卡通嘛,唔好自己身邊全部係現實拜金港女就當所有人都係先得架?

支持樓主繼續update,好多女仔收到心思野會好開心(而且我覺得整得好靚)

上面好多毒撚姐
想知樓上屌樓主嘅有幾多個係女人 定全部都係自以為了解女人但成世未拍過拖

如果平時樓主係有認真計劃未來嘅人 偶然又有心思整呢啲禮物 就算暫時未一齊買到樓 我收到都一定會覺得開心
但如果係只識送禮但從來冇認真諗過將來收到就應該會燥
勁無奈,同男生日想屌西但係就送d手作仔一樣,三觀不合
好靚好有心思 我係你女朋友一定好開心
見到都唔想要
其實作為女仔嚟睇
的確都係幾有心思嘅
不過你女朋友間房夠唔夠位擺到咁多屋?
始終女仔房都多雜物同衫嗰啲嘢
幾有心機 如果我收到既話會好開心
有d野講多左就會厭,樓上有人話可能講笑,其實唔多唔少一定有真心話係裡邊,樓主都係努力儲/增加收入,當然一定叫埋對方一齊努力
比起送花食飯 呢份禮物更加有心機有誠意
不過巴打女朋友好似比較現實 佢收到會唔會唔開心
btw支持繼續Update 好靚
咪玩 呢d禮物先剎食,比起無heart用錢買既呢個會記一世。
送完呢d同之後送物質野無乜衝突,但溝女梗係講心思啦。
你女友幾歲先,10零20歲都覺得幾有心思,25歲以上真係覺好幼稚同cheap, good luck巴打
收到會開心啊…
Piano好可愛
好有心思
畫玉桂狗 小丸子 叮噹 Whatsapp emoji
好sweet
想知邊到買
Feel到樓主今鋪死緊
其實係咪過份認真呀 唔俾樓主同女朋友係鍾意講下笑串串貢嗰啲嘅

"得閒買生日禮物,不如慳番啲錢諗下點樣買層樓比我仲好啦。" 可以純粹係個女仔唔想樓主嘥錢買貴嘢eg銀包手袋,寧願佢儲錢為大家將來打算啫

即係好多女仔都會講笑叫男朋友快啲養佢唔使撈做少奶奶 講完咪又係繼續返工一齊儲錢買樓

而且個女仔乜性格樓主最清楚啦 使乜個個喺度屌個唔識嘅女仔重叫樓主飛咗佢
努力咁諗港女會鐘意咩
Korilakkuma

仲讀緊書做呢啲野就話sweet啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞