女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
我又唔覺得呢個有衝突
人可以保留童真
但形勢係
佢女朋友似乎唔太欣賞呢類心思野
樓主,我好少求人,但我求你一定要update大家條女收左之後既反應,我真係好想好想知

應承我,好唔好?
留名
屌咁耐利伸先
我所有禮物都係DIY
會寫情信,信封都係自己用靚紙整
因為佢識欣賞,或者扮中意
我記得睇過本經濟既書就係講聰明人/經濟學家同普通人既思維係唔同,就係指普通人往往係價值判斷
因為你唔係樓主女朋友既性格,你開心唔代表樓主女朋友開心,唔好比假像樓主ok?
你又知我女朋友咩性格?
多個意見多個參考
你一開始已經係講到條女現實喇
我女朋友現實還現實
依家你係任何人一有正皮
你就即刻起哂鋼咁
又叫人收皮
我依家係想知女人收到會點諗
會唔會覺得開心或者覺得垃圾
佢地可以自由發表意見

支持樓主屌鳩果條柒頭
無論樓主真心定假膠都好 大家討論下笑下咪算
屌你老味一黎就老屎忽tone係到屌支持樓主既人
之後又係到quote埋d唔知邊到既垃圾文 十足十d無料扮四條既廢老
好心就收收皮唔好阻住追post啦
拿樓主送呢啲手作時後面夾住份樓契,咁就會出現你expect的結果啦。

如果無樓契的話,咁我都係同其他巴打一樣跪求送完禮物之後既反應 follow up
我以前打過篇文內容係指普通人同聰明人分別係事實判斷同價值判斷,事實判斷係指事實就係事實,就好似幾年前咁,好多人想買樓,以為樓價已經好高,諗住會跌,但事實就係事實,到今日升到追唔到同佢所諗既唔一樣,價值判斷係指個人用價值黎判斷,價值判斷既根源係願望,係指你認為呢樣野有冇價值,符唔符合你既所想,但可惜人類呢種生物往往都係用自己願望黎判斷,就算判斷往往都收集支持自己願望既消息,因為符合自既願望,但脫離現實數據,最終現實同願望往往相反

人係鍾意聽好話,因為符合佢既願望
正解
一萬人支持都唔代表你個主觀願望係可以成為現實
我記得睇過本經濟既書就係講聰明人/經濟學家同普通人既思維係唔同,就係指普通人往往係價值判斷

邊本經濟書啊?中學econ果幾本?
嗡唔出名又係到亂quote 我夠可以話睇過本書係話你係on9仔啦
收皮喇你
https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/蘋果橘子經濟學
呢本書05年係美國財經書中銷售第一
好有心思 會自製禮物嘅男仔好難得
希望你女朋友鍾意

btw 畫minions?多女仔鍾意
我覺得啲公仔統一啲好啲
可能全部baymax但唔同動作
依加又disney又sanrio咁有陣大陸味
我以前打過篇文內容係指普通人同聰明人分別係事實判斷同價值判斷,事實判斷係指事實就係事實,就好似幾年前咁,好多人想買樓,以為樓價已經好高,諗住會跌,但事實就係事實,到今日升到追唔到同佢所諗既唔一樣,價值判斷係指個人用價值黎判斷,價值判斷既根源係願望,係指你認為呢樣野有冇價值,符唔符合你既所想,但可惜人類呢種生物往往都係用自己願望黎判斷,就算判斷往往都收集支持自己願望既消息,因為符合自既願望,但脫離現實數據,最終現實同願望往往相反

人係鍾意聽好話,因為符合佢既願望
正解
一萬人支持都唔代表你個主觀願望係可以成為現實

邊本經濟書啊?中學econ果幾本?
嗡唔出名又係到亂quote 我夠可以話睇過本書係話你係on9仔啦
收皮喇你
https://zh.m.wikipedia.org/zh-tw/蘋果橘子經濟學
呢本書05年係美國財經書中銷售第一

呢本
睇過同埋quote出黎唔會突顯你勁d
同埋人地只係講左句如果佢係樓主女朋友會好冧
你就無啦啦去屌人地 咁樣就突顯你on9啦
Minions!!!
廿歲樓下整依啲野係 sweet 既
有錢買撚左樓 到時佢又會話你唔夠浪漫
實有野挑剔
根本係睇佢自己知唔知足

樓主希望你有個good ending
樓主rip
女仔會好受呢啲心思嘢
好sweet
幾可愛
點解咁多巴打覺得樓主女朋友唔會開心
我係女仔 真心覺得收到呢類手工嘢會勁開心勁warm (當然前提唔係整得好肉酸 )
點解咁多巴打覺得樓主女朋友唔會開心
我係女仔 真心覺得收到呢類手工嘢會勁開心勁warm (當然前提唔係整得好肉酸 )

因為樓主女友開口叫佢儲錢要層樓 如果冇左呢句我相信在場大部分巴絲都會拍晒心口話掂
咁女人受唔受
叫你慳錢重買野 等收回禮啦
agger
就算肉酸都中意嘅 親手整喎 好有心思 一定開心幾日先夠
樓主仲要畫得好得意
我都想男朋友送啲咁嘅禮物俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞