女朋友話要層樓做生日禮物,結果我一口氣買左10間比佢

666 回覆
2900 Like 119 Dislike
我女朋友現實還現實
依家你係任何人一有正皮
你就即刻起哂鋼咁
又叫人收皮
我依家係想知女人收到會點諗
會唔會覺得開心或者覺得垃圾
佢地可以自由發表意見
樓主好有心思
你女朋友實會覺得好sweet
畫功搭救 真心靚喎 樓豬加油
不過..如果送出去條女個樣閪晒鬧你唔上進表現得唔係咁中意臉色有啲難睇既話,都係自我放生啦 咁膚淺終有一日會遺棄你。幾十蚊睇清女朋友都抵啦

btw 其實我覺得可以畫個q版既你同女朋友,背景係啲比較易畫而且對你地黎講係有紀念價值既地方。eg.背景係中環個摩天輪🎡你地兩個錫錫 用畫黎表達你地回憶 再順序排番好 係最後或者中間畫2018年_月_日happy birthday🎂成件事會靚好多有幾念價值好多 可以記錄大家回憶既野 我收幾多都係咁中意
雖然啲人講既說話係有啲難聽 我都一樣 不過講真 佢真係愛你既你就唔洗咁擔心會唔會唔中意份禮物 我男朋友就算送啲野幾垃圾我都一樣好中意keep得好好 因為對大部分女仔黎講 最重要既唔係送咩 而係邊個送
加油
留名睇
你嘅理想係exac7ly我嘅ff
但我知無可能
最憎d人係咪都覆好尷尬
我早有立場,有言論既自由,我唔認同自然有反駁既權利
加油!好sweet啊
你早有立場,浪費得時間去做得呢d手工代表你想人地支持你,而我係用現實既角度去反駁支持你既人,你咪心冇不甘,你屌我唔撚係因為我攻擊人地,而係我既言論導致你唔高興,唔好懶係清高話悍衛別人言論ok?
其實係求其係街邊鋪買的 名都唔記得了
右上角個牌子寫住Decotime 可以check下
如果我屌既唔係支持你既人。你真係為咁而憤怒?
你唔撚鍾意我既言論就直接d講,唔撚好轉彎抹角,咁只顯得你虛偽
唔關事 大把人屌我整呢啲係垃圾
因為我用最為現實,揭瘡疤式咁,你咪老羞成怒
唔會憤怒啦
本身整得呢啲都唔係咩值錢野
只係想同大家分享下
畫功又好 創意又好
原意係想睇左嘅人會感染到一份歡樂
我整得開心 人地亦睇得開心
根本就係
真係識欣賞呢啲心意就唔會講得出
「買層樓」

成件事根本錯判形勢

但自己仲沉醉係自己既幻想裡面
冇得救
以為係膠post
留明支持
正解
一萬人支持都唔代表你個主觀願望係可以成為現實
唔該女朋友收到之後 樓主開po出嚟講感受
整來有咩用
會受呢一套嘅女仔都唔見得成熟得去邊
我只係想你唔好沉醉幻想,一入現實呢個染缸,冇人可以純色離開
點會怒
根本觀察到大部份藍都會屌
而會欣賞嘅多數都係紅
但我見到佢地好有心支持我無啦啦被攻擊先忍唔住應一應
成熟同偶然少少童真可以並存吧
「得閒買生日禮物,不如慳番啲錢諗下點樣買層樓比我仲好啦」

「得閒買」:呢句證明佢對呢種行徑有啲唔耐煩
「慳返啲錢」:佢寧願你唔買野
「慳返啲錢」:你賺錢能力不足,要靠慳
「買層樓比我」:佢冇諗住同你夾份供
「仲好啦」:唔耐煩二重奏

其實你同女朋友感情點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞