[繼續拋磚]日本電影討論及分享(2)

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
又同大家睇下數字(億日圓, 週數):

1. 累 - 醜陋的東西都是不被需要的 1.25 (1)
2. 檢察狂人 19.54 (3)
3. 陽光姐妹淘 (日版) 4.58(2)
4. Code Blue 緊急救命劇場版 86.17 (7)
5. 銀魂2: 規矩是為了被打破而存在的 28.33 (4)
6. 未來的未來 27.76 (8)
7. 老師君主 11.65(4)
8. 寵物小精靈劇場版 我們的故事 29.62 (9)
9. 屍殺片場 19 (12)

累嘅票房簡直係慘烈
不過又颱風又地震呢D又真係非戰之罪
Code blue 又彈番上第四????

雖然累睇TRAILER都幾吸引, 但下面四套啲人腳加POP嘅程度佢都真係唔係太夠鬥....
我估怪物君都係好快冇.... 雖然期待但真係等太耐了, 加埋撞其他戲

銀魂見啲人喺FB都有啲人覆話會睇, 希望OK
我無跟個錢同週數排嘅
不過累相信係香港應該會好過日本
ICIC~~

不過累相信係香港應該會好過日本 << 票房唔敢估, 但反應真係可能香港仲好過日本, 起碼有人講先~
你收到風香港會上
係宣傳唔少情況下 咁嘅票房真係唔見得人
銀魂2連澳洲都會上畫
重要早過香港
松隆子好恐怖吓
trailer睇幾次都認佢唔到
第31屆東京電影節公布開/閉幕作品:畢列谷巴、Lady Gaga主演《星夢情深》為本屆影展開幕,動畫GODZILLA系列終章《哥斯拉:噬星者》擔任閉幕片。

同時,改編自東野圭吾小說,由篠原涼子與西島秀俊出演的《沉睡的人魚之家》,將作為本屆影展新增的「GALA映展作品」與觀眾見面。

第31屆東京電影節將於10月25日-11月3日舉行。

https://2018.tiff-jp.net/ja/
暫時未聽過
但我有朋友睇咗好buy先咁講者
https://natalie.mu/eiga/news/299421

中野量太(幸福澡堂導演)將會執導新片《漫長的告別》
改編自中島京子同名小說, 編劇係中野+電影版海月姬編劇大野敏哉, 故事講主角同認知障礙嘅爸爸同其他屋企人的故事

TV東開局55週年作品, Cast未公布, 2019年上映
入埸睇銀魂2
澳洲都有得上仲要用香港字幕

唔好遲入埸
突發:
芳根京子《好想大聲說出心底話》真人版百老匯院線929特別放映

唔通安樂買左累?
我覺得2好睇過1,唔會伏
肯定會好過紅櫻啦
同埋budget明顯多左
其實套戲係中島健人主演 可惜poster唔出得佢個樣
華納救命之寶
J家飯落戶安樂
票房速報:

扮死老婆首日票房約31-34萬
多過謊言男人成個星期總票房咁滯
腦燒唔識sell戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞