[繼續拋磚]日本電影討論及分享(2)

1001 回覆
22 Like 4 Dislike

好少可有安樂以外嘅公司重映舊片
希望小偷唔好咁快落, 黎緊兩星期無時間睇戲
優先場咁爆,重係安樂自己戲,起碼上個幾月
鳥獸行上個月24號上,而家都重上緊
同埋一個金棕櫚獎夠佢頂起碼一個月
香港藝術中心電影院

7月7日嫲煩家族馬拉松
1430 嫲煩家族
1645 嫲煩家族2
2015 嫲煩家族 3 走佬阿嫂

正價$75, 買第3集任何一場AC場+45蚊可以睇埋前兩集溫書
($120睇曬3套, 另外一場係12號2000)

另外北之櫻守
7月8日 1945
7月10日 2000
因為台灣都會上
加上得獎45週年, 點都有個理由

不過係好事

查一查字典,其實都有喻意,係玩過龍
睇左奧田民生乜乜乜乜乜

今次唔係好明大根人想點
唔好笑咩?
Trailer好似幾好,上左之後評價一般般就冇留意了
[多圖] 電影看人生 - 淺談《沙丘之女》
https://lihkg.com/thread/717989/page/1?ref=web
還可以
開頭以為係桃花期個類笑片
不過佢尾段高潮位扭得太勁

但係我又幾鍾意佢最後個個信息

如果鐘意睇妻夫木同埋水原既可以睇下
https://www.youtube.com/watch?v=t4NFrElZDOI

阿部叔捉蚤台灣正名陪睡大人, 9月28日上
唔好旨意香港了
好興奮,聽日睇《小偷家族》
呢套改編自《賭博默示錄》大陸評價好唔錯
無買優先場
好期待
想睇松岡茉優
係幾正 估唔到入座率都唔差
小田切讓將執導首部電影,標題待定,但劇本確定會是自己原創。目前確認的主創陣容:杜可風(《阿飛正傳》《東邪西毒》《英雄》)擔任攝影,和田惠美(《亂》《御法度》《英雄》)擔任服裝設計,亞美尼亞爵士鋼琴手Tigran Hamasyan擔任配樂。
影片預計2018年7月中旬開始夏季部分的拍攝,2019年1月拍攝冬季部分。2019年正式公開。
安藤櫻
尋日終於睇左來自星凶的愛
完全無期望之下都係覺得差。
hkfaa果陣睇左 睇完好無奈
無咩嘅
睇槍戰果part睇到想離場
同感,上次睇導演係怪鄰居,
雖然唔鍾意但未致於想離場,今套真係想。
怪鄰居起碼我睇完都覺得仲係果樣嘢
呢次簡直係唔知佢想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞