[繼續拋磚]日本電影討論及分享(2)

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
移民台灣系列:

《OVER DRIVE》《愛在雨過天晴時》《友罪》已確定會在台灣上映
再造人卡辛真係雷聲超大 下點超小
根本導演真係只岩拍mv
浪費晒個時d 音樂同製作費
由日本新世代動畫師細田守監督、原作及編劇嘅2018年動畫電影《未來的未來》,早前入選成為康城影展導演雙周作品,同時也是唯一一部動畫作品,較早前已在電影節上搞全球首映並大獲好評,細田守偕同負責聲演嘅上白石萌歌同訪當地,電影結束後全場觀眾鼓掌長達6分鐘。

《未來的未來》將於7月20日在日本上映,未在當地本土開畫已屢傳喜訊,最近還入選法國安錫國際動畫影展2018長篇部門,呢個於6月11日至16日舉行嘅動畫界盛事,係國際動畫協會所認可嘅四大動畫影展之一,有望角逐動畫界嘅最高殊榮。值得一提嘅係,細田守監督舊作《穿越時空的少女》也曾經獲得2007年度嘅長篇部門特別獎。

《未來的未來》香港及澳門上映日期鐵定8月23日,細田守監督亦將會首次訪港參與電影宣傳。

多謝新映
做到野!
細田守
連台灣都無嘅優待

動畫專家新映
小偷家族 端午節3日優先場已經開賣
一陣買太古城全港第一優先場
第一次入黎呢個系列既POST

近排因為身體有事係屋企休息, 無野做搵下戲睇

其實都係睇人去決定睇咩戲

之前睇左広瀬すず幾套戲 , 之後睇左小松菜奈 兩套

呢家好想佢上恋は雨上がりのように

同埋等睇長澤既50次
留名
歡迎入坑
居然請到細田大師
是枝拍戲技巧可能唔係最勁,但說話同溝通技巧係值得學習
新海誠未咁紅之前新映帶過佢黎香港
當年我係德福睇追逐繁星的孩子

完場後佢係個booth度, 但係無人搵佢簽名
結果係本booklet度...因為寫錯我名所以寫多次
結果我有佢兩個簽名

新映帶左兩個近代最多人識嘅大師黎香港
呢點台灣都做唔到
你好
小松本身淨係睇左明天我要和昨天的你約會
因為好怕血腥暴力, 所以幾年都無睇到渇き
結果為左睇下小松D戲就睇埋渇き

不過個人唔係咁鍾意渇き果種拍攝手法 自己唔識欣賞
~6.8-6.9 日本注目新上映~

台灣多數請明星做新聞
如果細田守套數碼暴龍/夏日大作戰再上映一定狗衝
渴望唔係個個都頂得順
正如告白咁

但呢兩套我睇咗好多次
渴罪灰暗同變態好多,當年友人睇完屌哂鬼點解拍到扭曲
黑暗電影間唔中睇下,當中和,醫雞湯病
我算係睇慣黑色電影果批

其實星光睡美人都係呢類
買咗bc場
告白層次高啲,渴罪就過份重口味,有啲走火入魔
你變咗第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞