[繼續拋磚]日本電影討論及分享(2)

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
電視節目日語大放送雜誌版

池松壮亮(左)、松居大悟(右)
《聖☆哥傳》真人版公開第一波宣傳海報

VR宣傳片段
https://www.youtube.com/watch?v=L2P9ASb0uWo
福田雄一=日本谷德超

深田晃司電影節2018

早前為左宣傳,請左四位次世代導演(包括深田晃司)搞左個吹水茶會

橫濱聰子、真利子哲也、濱口龍介、深田晃司
四位本身都係電影學校出身,後兩位廣為人知唔多講了
橫濱聰子名氣唔算大,作品入過旬報十佳又執導Byplayer尚算主流導演
真利子哲也評價好兩極 最近作品係日劇《從宮本到你》
新聞稿擇錄幾段閒談:https://natalie.mu/eiga/news/286878
下星期去日本,如果想睇日本戲又唔識日文,係咪無一間日本戲院有英文字幕
好似冇見過有
小偷香港星期六日四場優先場一變變咗11場
UA, MCL, 嘉禾, Metroplex都開咗

一攞獎啲人即刻

上次去睇都無
誰知赤子心真係好沉重睇到個人好sad
Go japan個抽未來的未來post已經delete左啦
好明顯係搞錯野
唔係掛
今晚係去年冬天嘅優先場
你想跑死班PR咩

同埋快過日本拎康城版應該都唔容易做到
~6.22-23 新上映注目之邦畫~

套《カメラを止めるな!》(One Cut Of The Dead)B片得黎有D創意分
一鏡到底喪屍片+戲中戲
https://youtu.be/Du2XfUDfjN0
頭先睇完去年冬天與你分手
頭三份一都估到D野, 但無損後面的觀影過程

我真係好撚鍾意呢套!!!!
左邊點睇都係中川大志
冢本晋也新作時代劇《斬、》公佈池松壯亮、蒼井優擔綱主演,並公佈將於本年11月上映。

故事主要以江戶時代末期江戶近郊的浪人們及其關係者為主,透過講述他們在時代浪潮中與命運周旋描繪別格的生死觀。池松飾演一位文武雙全、才華橫溢的浪人,蒼井優飾演一位住在浪人鄰處的農家女。

鐵男大師冢本晋也老左好多,兩鬢白了
首次拍時代劇 依家好少人拍
睇完《啊,荒野》Sad左兩日
嗰種空虛
果場比賽之後好down
唔駛移民去台灣了
發行工作室發行, 不日上映, 三仔留意返

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞