不靠父幹,靠自己買樓嘅入一入黎

439 回覆
11 Like 1 Dislike
8年儲40萬,買左層2手居

同你一樣 雖然二手 不過住落都唔錯
22歲儲到15個宜家冇曬

Why

Why

又激光車牌highdip學費

Why

激光車牌係咩玩意
儲左幾年諗住買私樓/居屋
最後覺得唔通
cheap cheap地買左而家間公屋
俾左兩成首期,供12年

Why

激光車牌係咩玩意

應該係激光矯視同學車

Why

激光車牌係咩玩意

應該係激光矯視同學車

08 海嘯 單人白表買居屋算唔算? 如果當年有DD父幹已經做左私樓仔
08 海嘯 單人白表買居屋算唔算? 如果當年有DD父幹已經做左私樓仔

08有機會已經好好

我之後先畢業一路冇機會,要儲40幾先上到,仲供緊

激光車牌係咩玩意

應該係激光矯視同學車

激光車牌
做左12年幾差不多13年野,正式做4,5年。
由自己生意開始儲
剛買左樓
由自己生意開始儲
剛買左樓

正式 儲 4,5年
其實我覺得最慘既係即使你三十左右搵到40k左右一個月,有努力咁為收入付出過,比同年齡既人算搵得多
你都只係能夠望d新樓最細單位或者大西北 個種感覺真係好無力
其實我覺得最慘既係即使你三十左右搵到40k左右一個月,有努力咁為收入付出過,比同年齡既人算搵得多

29歲,35k,1M。一個人根本買唔到d乜
Marco事業平步青雲,去年更晉升為高級經理。他投資亦見功架,18歲時購入的翠屏花園於2010年售出,賺逾50%;同年再於大埔及沙田購入各一單位,兩年內脫手,平均賺20%;2013年先後購入東涌兩個單位,合共市值逾千萬元,尚在持貨。

跟大師走轉動物證,幾日就廿幾%啦
由自己生意開始儲
剛買左樓

正式 儲 4,5年

首期俾了多少
由自己生意開始儲
剛買左樓

正式 儲 4,5年

首期俾了多少

29歲,59K ,1M 。無力感

29歲,59K ,1M 。無力感

27歲,36k,100k。直頭冇力。
搬返屋企住既話應該可以一年儲廿零萬
但係搬唔到返屋企。
不如掉轉計

你現有人工 - 支出 計下一個月儲到幾多

假設每個月兩個人加埋儲20k 一年240k 五年1.2m

有閒錢先再去旅行
做左 2 3 年野,一個月儲到16k now,
手上得30個,唔知仲要儲幾耐。
自己一個買私樓應該過唔到壓測
唔敢再買股票,輸撚左十個。
想抽單人白表,抽中就買居屋
做左 2 3 年野,一個月儲到16k now,
手上得30個,唔知仲要儲幾耐。
自己一個買私樓應該過唔到壓測
唔敢再買股票,輸撚左十個。

buy 1房私樓都唔買居屋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞