[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
巴打, 呢個post 又見到你喎

sim2fly 係可以用192小時, 咁講易明d
thx. 原來潮偉巴係sim card樓主!。
https://www.enterpr1se.info/2017/08/ez-nippon-japan-sim-card-review/

講張ez nippon得0.x mbps
點睇
其實有無巴絲真係用過呢張野
太貴冇人用
我其實每次去日本, 都係用EZ Nippon. Blog 裡面大部份ez nippon 既speedtest 都係我自己cap.

用ez nippon 既大前題係, 你手機support band 19.
啱啱有人解答左我了
因為Eznippon每日12:30-1:30pm 會鎖速
http://www.bmobile.ne.jp/okawari/index.html
有冇人用過呢張去日本?咩速度?
我整左張黎做sms認證 下次去日本試下佢個速度先
點買?
好多人有依個問題
我前幾日都有,解決方案係鎖死佢去SoftBank

之前試過 正正常常
官網買再轉運
都唔錯喎 咁養住佢以後唔使買sim卡了
買左番黎, 係點俾錢法? 我見佢要俾咩本人確認書, 我唔係住日本邊會有呢d 野...

佢每個月會睇你用左幾多 自動喺信用卡扣
唔使確認書 我官網買 一入機就收到日本sms
非官網買 要搵日本電話開通

最大唔好處係唔用都會收錢 所以唔常飛又冇必要用日本號碼sms認證就唔好諗呢張
官網買, 轉運, 收卡, 去官網填info 同 信用卡, 係香港插卡就activate 到?

hk activate 到我買張試下
官網買嗰陣已經要填好哂info同信用卡 之後轉運 收卡
我喺香港一插卡就可以收到日本sms 數據我要去日本先知 或者等另一位巴打解答
有趣...

咁hk 你係收到sms 黎要黎做sms 認證? 養住張卡最低係每個月幾錢
係呀 每個月630円
如果你已經試左, 係可以係hk 收到日本sms 既認證sms 黎開某d 日本app 的話, 呢個係幾有用.

話說你上面個speedtest 係日本做定hk 用到roaming 係hk run speedtest?
上面個test係另一位巴打嚟
有SMS就十分有用,加張東亞JCB已經解決部分網購平台
買多左張大中華 有冇人要
原價平少少放
兩個人去9日 大阪
住airbnb得舊wifi蛋
如果夜晚想上網睇下戲 可以點解決
貴小小都冇所謂
唔想悶撚死
個speedtest係日本坐電車個陣無聊test
企定定試應該會快啲
兩個人去9日 大阪
住airbnb得舊wifi蛋
如果夜晚想上網睇下戲 可以點解決
貴小小都冇所謂
唔想悶撚死

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞