[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
賣兩張AIS *sim2fly* 4GB 8日

之前買多咗用唔著
07/2018 到期
$140 兩張
有意留TG/ 其他contact
最好美孚交收
5月尾 2個人去大阪6日 用iphone 唔會分開行
主要都係用黎wtsapp/ig, 睇地圖、影下相、答車果陣聽下歌、夜晚返到酒店睇下youtube、打兩鋪食雞咁,
用klook wifi蛋係咪最好?
唔該哂

[member]係咪姐係依隻
[/member]
唔知堅定流 佢寫限100gb uroaming(每月?)
長野往東京 到大宮前兩分鐘既e7上邊
慢果個係club sim
你用咩app 黎開佢個router?

by the way, screenshot 埋個APN 出黎.
想問點scan個apn
唔分開的話, 咪用klook, 係ok 既.
係部機上面

應該有setting 俾你望. 入邊應該有APN setting 既野.
點解我發覺有唔少測試圖係連番香港server做test
我想問
黎緊兩老去北海道7日
諗住買兩張AIS係佢地飛之前set好哂
等佢地一落機就用得

係未香港activiate左,佢地一到日本就唔洗set野
一開機就用得?
班人用ofca speedtest
其實最正路係用speedtest 等佢自己揀server. 咁應該係會自動揀日本server. 不過有人唔係用speedtest 個app, 去用OFCA 個app 黎試, 咪會自動連番香港咁囉.
要開漫遊.
同上
白川鄉

金澤
白川鄉

金澤

希望立山同能登有信號
想問有無人成功係759/一田買過自由鳥
問過幾間都無嘅
石門759買過
Club sim

鎌倉

成田機場
6月頭會去6日京阪
追post同睇過懶人包覺得柴犬卡7.2gb幾好
不過同行有條友用s8+ 睇過docomo個coverage
去京都同奈良都係屬於紅色area 不過有少部分景點好邊緣 會唔會好危 或者會唔會有其他卡推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞