[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
大阪十日 柴九7+7 定係自由鳥好
太概預用10gb 係咪兩張都可以tethering
兩張都可以做wifi hot spot
想問下果隻日系蛋rental wifi
如果係充滿電下,全日長開既情況可以chur到幾多個鐘啊?
有無巴打有用過?打算租550YEN果款
利申5月尾6日東京市區,其中一兩日江之島同鐮倉
麻煩曬
柴7.2gb7日卡+3日自由鳥日費
10粒鐘到.
見佢個官網寫續航4-5
幾驚玩一個朝早就無貨
如果充滿一次大概預幾耐時間到架?
THX
我用QC3.0 d charger 黎充, 幾粒鐘就滿晒.
前面d speedtest 加晒. 你呢個速度肯定係過左500Mb.
2個人去大阪6日
想問下 2卡定係1卡1蛋好啲?
卡打算係柴犬,蛋就klook
用KlooK 訂Uroaming ,SoftBank 網絡由函館往青森新幹線,全程地底嘅時間完全收唔到信訊,其他時間使用正常,4G速度,無鎖流量
地底收唔到好正常 日本人部手機我睇過都係冇信號
睇你 usage 同 行程
柴犬就7.2gb 7 日 平均每日1gb 鬆d
klook 就無限嘅 如果你係重度使用者要留意
klook 就冇得分開行
例如去梅田呢d大站分開咗對方冇網絡聯絡嘅話有啲麻煩,而且要帶尿袋
2個人, 我覺得係一蛋一卡最好, 不過如果係完全唔會分開行, 就咁一隻蛋就搞掂.

高用量的話, 現時無論速度, data 數據量, 價錢, 我都會話wifi 蛋完勝sim 卡. 因為得wifi 蛋有無限量無限速數據. 唯一係要帶尿袋.
唔該哂
新幹線既隧道普遍都冇電話信號
我見到有人好似唔同意我上面講既野.

現時wifi 蛋差唔多隻隻都係無限速無限數據, 相反sim 卡以前smartone 同 EZ Nippon 全部已經無在有無限. 而且好似Klook uromaing 咁計, $13 蚊一日. 我當去7日係 91蚊. 柴犬7 日都係約 $95 蚊.

咁我上面呢句"高用量的話, 現時無論速度, data 數據量, 價錢, 我都會話wifi 蛋完勝sim 卡. " 我睇唔到有錯. Prove me wrong.
巴打咁認真
可能撳錯遮
上年用過Freetel 呢張卡 今年想再買發現好似停售左
係咪已經冇左呢張?
無左架啦. 係懶人包事旦揀過張啦.
Sim2fly係咪可以做tethering?
可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞