[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
有冇啲用到一個月嘅卡?
黎緊6月去短期留學2個月 諗住如果有就買2張用到一個月嘅sim卡過去用
因為聽講日本買上網卡幾麻煩
你買張有電話供能果d啦 上google打 東京1個月sim 第一個就有
簡收sms果隻 第一個月免費(但有申請費)
有冇人試過sim2fly張卡過左4gb之後係咪真係會低過128kbps?會慢成點?
Mark低先
唔該曬
我無用過唔知, 我試airsim 個陣係未有電話功能.

不過我估好大機會, 唔會係日本電話number. 因為佢網站FAQ, 係叫人飛自己香港number 去佢張卡到用.

自由鳥過500MB大阪梅田實測,慢到連 Google map 搵路去道頓堀都無反應😂🙈
我Iphone 7用柴犬插卡用得

大阪揸車入鳥取,女朋友用Sim2fly 上moov聽歌都聽唔到 柴犬無事

另外柴犬爆左限速都有0.26mbps,google map導航無問題
買左一張3台7Gb 一張柴犬7.2Gb 以防萬一

唔知邊張好用呢
我都有同一經驗
同朋友坐埋一齊食飯
佢sin2fly load空氣
我用柴犬開心上網
想問柴犬幾錢
7日柴犬卡京都車站
htc u11
試多張ajc全日通8日2gb,apn名用baiduxx (九成假卡黎)
話就話docomo,用果陣show無網絡服務

無話假唔假,都係睇張卡後邊個二判同大判個deal,bandwidth有幾大,佢租條幼線咪要鎖你速囉,同docomo一D關係都無
你set 左用 MB/s 做單位. 轉番 mbps 應該就係平時我地既單位.

2.18MBs= 17.44Mbps
一樣, 你顯示單位要轉番 Mbps 先係我地常用既單位.

0.61MB/s = 4.88Mbps

佢個包裝寫住docomo lte
估唔到用落連網絡商名都無姐
如果ios仲要入大陸網裝插件
聽日落大阪再試下呢兩張卡
左邊$95 右邊$95
去到深水埗求其搵左間買 冇乜點格價
記住轉番個單位
咁平
除番開咁咪仲抵過sim2fly
係 平均$13.5/Gb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞