[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
請問。。。邊度買既呢?
走芯

@佐賀 走芯 AIS plan 直接變左張AIS card

就咁睇走芯吸引唔到我,1舊水sim卡門檻太高,呢舊錢我拎去另一張強國sim充值,連埋優惠我可以用成15日500mb plan
你去得多咪抵. 第二次齋俾29蚊人仔...我聽落ok 喎
我呢一年仲有3-4次trip
咁佢除左日本 仲有美國歐洲果啲用到
抵呀 對我黎講
當用63-64日啦 (我諗一般人點都夠用2年啦)
億點7日@500mb plan:56*9=504,儲值折扣大約等於314rmb
走芯8日4G plan:29*8+80sim錢 = 312rmb
主要係當你預算用得多時,億點卡儲值個折扣都相對大(最大可以到5折)

當然另一個問題係要擺幾舊水落去個強國ac度信唔信得過
但走芯個case都一樣,只係你個一舊水先deposit左俾佢,慢慢用得多先rebate番俾你
咁就要睇下佢個29蚊係咪做得耐啦,要知道同類型既airsim一開波都試過做6蚊日

最大問題其實都係張卡好難買,望下大陸賣得仲貴過香港(99rmb)
因為我係京東團購買既 59定69
果陣寫永不加價
我信住先

再逐次買plan
就咁睇走芯吸引唔到我,1舊水sim卡門檻太高,呢舊錢我拎去另一張強國sim充值,連埋優惠我可以用成15日500mb plan
你去得多咪抵. 第二次齋俾29蚊人仔...我聽落ok 喎
當用63-64日啦 (我諗一般人點都夠用2年啦)
億點7日@500mb plan:56*9=504,儲值折扣大約等於314rmb
走芯8日4G plan:29*8+80sim錢 = 312rmb
主要係當你預算用得多時,億點卡儲值個折扣都相對大(最大可以到5折)

當然另一個問題係要擺幾舊水落去個強國ac度信唔信得過
但走芯個case都一樣,只係你個一舊水先deposit左俾佢,慢慢用得多先rebate番俾你
咁就要睇下佢個29蚊係咪做得耐啦,要知道同類型既airsim一開波都試過做6蚊日

最大問題其實都係張卡好難買,望下大陸賣得仲貴過香港(99rmb)

香港$100,好難買?
本部町果頭
咁係咪租個日本local wifi蛋好少少
係, 呢個係唯一選擇.
不過你租日本local wifi 蛋, 都make sure 租Docomo network 既蛋.
想問去名古屋7日6夜
想買之前有張好似泰國卡之類(綠綠地色包裝封面)
呢張夠用嗎?
無野,自膠,原來就係大家講果張sim2fly
想問下大家我想買張sim2fly去日本用,我係諗住插落wifi蛋用,係唔係都要先插手機開通先呢?

我最終係無買到上面講既月費卡 Bmobile, 我買左上面呢檔 IIJMio 既月費卡黎試. 我下星期去日本, 所以會試下. 佢係唔係用Docomo, 又唔係行Softbank. 佢係行KDDI AU 呢個network. AU 個network 因為無外借俾d 旅行sim 卡d 公司用, 速度上唔似docomo 咁玩到咁爛. 而幅蓋度係比Softbank 好. AU 主要行band 1, 11 , 18, 26. 市區行band 1,11 山區主要用band 18/26. iphone 除左無band 11 其他都 cover 晒. 基本既有band 1, 18 係夠cover 晒市區同郊區.

現時做緊promo, 最平個package 本來係包3GB data. 而家 6GB data 連sms 都係900 yen 1個月. 我仲未知上唔上到台, 睇其他日本測試, 速度應該係ok 既. 下星期到日本會試. 衰左上唔到台的話, 就蝕左ship 個welcome package 1000 yen 啦.
留名等攻略
請問去沖繩8日用咩網絡商好?
睇docomo網絡覆蓋個個網好似收得小過softbank
想問下便利店有得賣既8日卡係咪九洲都用得?
潮偉巴,等你好耐
問你兩樣例牌野
1. 本人認證
2. 轉運定日本收?。
900yen 應該未連稅,咁養法好貴
早排係深水步鴨記買左2張日本sim
聲稱10日4g無限
每張$130
之後先睇到呢個post
我諗應該都中伏的了

依家想租番隻蛋穩陣,要用10日
會係大阪,京都同白濱用
想問jcb卡租Wi-Fi蛋個款係咪香港aeon個張都OK?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞