[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
我經驗係差唔多
岩岩係FB問過, TRAVEL SIM可以去759或者一田買, 唔駛等寄啦
如果唔係中間放咁多紅假, 我都會等佢寄過黎既, 摶唔過落街買啦
我響港島759問過幾間
間間都話賣哂
多謝潮偉巴
潮偉巴想問多一問
如果去沖繩唔用得SoftBank network 咁即係AIS都窄窄地
係咪換docomo卡好d
如果想要好似sim2fly咁有至少頭4GB係高速
下面呢張夠做嗎?Thanks
同上面意見一樣, 經驗係差不多
而家唔駛買啦, 之前佢個d trial sim到左期都可以轉做travel sim
sim 卡係有2個criteria , 第一係訊號好唔好, 第二係速度快唔快. 訊號好唔一定速度快. 不過無訊號就肯定無料到.

沖繩北部用softbank 訊號係好差. 所以會揀docomo 或AU. 不過docomo 卡係個d 地區係必須要你電話support band 19, 無band 19 係等同無訊號.

3hk 呢張卡肯定唔會叫做快, 不過叫穩定. 用幾多GB 係睇習慣, 我係可以輕易打爆9GB.
見banana wifi做緊日本(超值版)$13/日,想9沖,請問有無巴絲用過?

同埋佢仲有隻高速版,貴少少,想問同超值版分別大唔大?
而家sim2fly仲得唔得?
柴犬卡 橫濱櫻木町附近
好普通既速
睇blog 見到sim2fly速度好快,但好似ping都好高,我想問用落會唔會有問題架?
謝, 已加落blog
普通用係無問題. 你打d 對打手機game 要超快反應既, 咁可能有關係. 否則係無影響.
無推介
不過唔好用truemove
唔覺太大問題

可能我唔打rpg
點解唔要truemove
歐洲去多過一個月有冇咩推介

開三次?
深水埗有冇走芯sim賣?
同個朋友一齊去
佢用香港中移動張1.5Gb sim 全程都無問題
我用truemove大部分時間都收唔到
收到都慢到hihi
truemove都係用中移動
我唔明點解可以差咁遠
試過交換卡都係咁
潮偉巴,想試下用自由鳥sim去大阪,都係google map同一般上網用,想問下o唔ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞