[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
留就有人會搵你

但可能會miss左
https://simegg.zerosaga.com/2018/02/10/club-sim-%e7%92%b0%e7%90%83%e6%95%b8%e6%93%9a%e5%8d%a1/
Club Sim – 環球數據卡
打番少少terms
一日係計香港時間 00:00-23:59
每日500mb上限,之後鎖256k
可以tethering

缺點:
貴。日本正價$28/日係貴到hihi,就算有買2日送2日都係偏貴

優點:
可以用club point買plan,csl客戶相對著數
區域內移動唔會扣多日數,eg台灣去日本
相比自由鳥/airsim一年,呢張卡無過期時間,而且就算無買任何plan,張卡都可以用黎收短訊

唔關事既優點:唔考慮價錢,佢提供既漫遊計劃去到無雷公咁遠都有(eg瓦努阿圖),而且個別地區係平過自由鳥

結論:除左佢送個2日漫遊之外,根本唔會用
謝info. 已add
謝, 已加落blog
而家係東用緊Sim2fly突然之間咗話PDP認証失敗
上網搵咗好耐都唔知點算
有冇巴絲幫幫手
佢個網絡無端端變左docomo
而家係東京緊Sim2fly突然之間咗話PDP認証失敗
上網搵咗好耐都唔知點算
有冇巴絲幫幫手
佢個網絡無端端變左docomo
你係咪之前用過其他卡要download profile 既? 要del 左佢
https://simegg.zerosaga.com/2018/02/10/club-sim-%e7%92%b0%e7%90%83%e6%95%b8%e6%93%9a%e5%8d%a1/
Club Sim – 環球數據卡
打番少少terms
一日係計香港時間 00:00-23:59
每日500mb上限,之後鎖256k
可以tethering

缺點:
貴。日本正價$28/日係貴到hihi,就算有買2日送2日都係偏貴

優點:
可以用club point買plan,csl客戶相對著數
區域內移動唔會扣多日數,eg台灣去日本
相比自由鳥/airsim一年,呢張卡無過期時間,而且就算無買任何plan,張卡都可以用黎收短訊

唔關事既優點:唔考慮價錢,佢提供既漫遊計劃去到無雷公咁遠都有(eg瓦努阿圖),而且個別地區係平過自由鳥

結論:除左佢送個2日漫遊之外,根本唔會用

24小時係計你用果陣
唔係香港或當地時間
如果你3點開始用係計到第二日3點
vpn個d?無啊 每次旅行完都Del
來緊星期六用
巴打加tg:joechanchan
請問係3GB定4GB?

https://t.me/skinegg2
你岩,自 ,睇錯澳門漫遊個terms
updated
3 7GB7日卡
測試地點山區滑雪場

1 長野 白馬 五竜滑雪場山頂

完全load唔到google map

2 五竜滑雪場山腳

3 白馬八方尾根

上網主要用嚟揾路多load google map 要等十幾秒先定到位
你部咩手機?
無咗無限了
iphone 6s
你今日試下係其他地方試下, 睇下係卡問題定地方問題
巴打今日係咪都係咁慢?
如果留日接近3個月, 是否只有EZ 45day@5GB x 2張這方案最化算
已經返咗香港

21/2 ~28/2都係日本
可能係我部電話有問題
會唔會同個速度單位有關?
Mbps 同 MB/s 應該有分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞