[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
其實日本油唔貴.....
伏來架 唔好買
唔該
想問下東京係咪邊個網絡商都接收無問題?
自由鳥/airsim 算唔算另一選擇?
但個個月都去渣成千公里

有次租架2500cc,食油食到傻
買返SIM2FLY 算
但我想問壞果D SIM 咭PROFILE 係咪要DEL左先?
用IPHONE
唔係喎
我舊年年尾去北海道, 8日渣左千二公里都係入左兩次油
加埋都唔過萬YEN, 不過我渣jazz
想問下上網快唔快
岩岩渣1000幾公里,都係入左2次油,但其實入1次都得(total用左7out of 8格)
油費6800yen左右,渣新prius 1.8,我都唔知點解可以咁慳油
btw油卡平得個少少,又要每間申請,煩到死,覺得貴不如去自助油站
爸打
落雪渣車有無上雪鏈?
定係本身已經係防滑太
雪軚就夠
北海道冬天租車係基本裝備, 包埋既
自助油站都唔會平

有D仲貴過有人幫你入
無用過 但頭3GB都係無限速,應該同其他SOFTBANK卡差唔多
想問下sim2fly邊度有得買
唔該
爆post 的話夜d 開新post
我初時都以為係,但睇咗原來柴犬卡嗰7日係計168小時,即係例如我玩8日7夜,第一日3點到機場,最後一日3點係機場走,咁應該剛好用盡佢168小時,而且就算多過168小時都係差最尾幾個鐘用唔到都唔係太大問題,反正機場實有免費wifi用
我星期五夜機去, 玩到下個星期六既超夜機返
所以要8日咭, 因為前後9日
唔駛計得咁盡啦, 貴都貴果少少...
申請左咭又要去返果個油站, E家見油站就入去入REGULAR
我上個月見鴨記大把喎,而家應該都有掛
渣車本身唔係有導航咩?
點解仲要用google map?
日本自駕5次到從未用過google map
剩係用黎揾map code or tel no.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞