[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
唔支援
內文講左

香港版支援的 LTE 頻譜:Band 1, 3, 7, 8, 20, 28, 29, 30, 38, 40, 41;即 FDD 700、800、900、1800、2100、2300、2600、TDD 2300、2500 及 2600 MHz。

無band 19. FDD 800 唔係band 19. band 19 係850.
唔係你去開嗰啲
Thx 因為我睇你blog張圖寫住 band 19 = 800MHz 😂
係, 日本統稱800mhz. 其實實制係850
其實一行5個人去
想問下去日本租wifi蛋係咪最fit ?
見個blog介紹幾十蚊一日又快持久力又強
不過如果同行有長輩既話 建唔建議買多幾張卡俾佢地旁身?
中國聯通4g日本7日無限上網卡
鴨記80$

想問速度如何?
普通google map 夠用?
嚟緊去三個禮拜日本 東北同北海道 有冇咩卡推薦 唔係Heavy Use
買多張sim 俾佢地just in case la....
我無收集過呢隻sim 卡speedtest, 歡迎白老鼠.

BTW ,佢唔係無限. 包頭3 GB係4G 速度, 過左落龜速.

呢個post 第1頁, 頭4句說話.
我幾次都係搵巴打郵寄,幾蚊雞,好過自己搭車去買。
請問一下柴犬卡7日有無話一日用夠幾多就限速?
上次用過sim2fly幾好,又見柴犬都好似唔錯想試下佢,但又怕中伏
小弟行程係金澤->東京->輕井澤->河口湖
無per day limit. 不過 , 佢係docomo 卡. 你make sure 你電話有band 19 先好用.
感謝潮偉巴解答
小弟果部係iphone se黎,應該無問題
本身諗住睇下有無其他卡揀 睇嚟都係自由鳥 thanks
柴犬貴少少但多3.2Gb
自由鳥500mb一日其實唔夠用
Lm
上次去鴨記問條友sim2fly 8日卡去日本用唔用到 條友話轉左用唔到鳥
想問有冇D咁o既事 定係條友冇sim2fly賣想sell我買其他
岩岩前幾日用緊
上次去一個禮拜東京 用得1gb
走芯測速就快,用落好似唔算太快,不過算穩定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞