[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
有睇過sim2fly 但4gb好似唔係好夠洗
呢啲大路景點唔會有咩大分別
若果真係驚docomo收唔到
咪用 Klook uroaming wifi強
Thx
紫色既地方先係band 19 only. 同埋Samsung s8+ 係support band 19
但我跟懶人包條link search
G9550唔support band19
喺喎, 原來係S8 先support.

個wifibb 係俾咩model 既 wifi 蛋俾你? 有無相睇?

華為501HW
Btw立山信號收爆
呢個係幾錢一日
正價40,有早鳥同銀聯會平,我租8日120左右
應該上面有既speedtest 應該都落晒blog.
唔限速
我俾你既意見, 一係 AIS, 一係柴犬. 前者速度快, 不過得4GB. 後者慢d, 不過有7GB.

所有寫明有幾多GB data 既卡, 都一定係唔限速, 用晒個幾GB data 之後, 自動跌落128kbp 龜速.
唔該哂巴打 我會參考下
報一報自由鳥速度先
福岡

指宿

用落都快
可以的話, download

https://itunes.apple.com/hk/app/speedtest-by-ookla/id300704847?mt=8

因為準則係基於同一個app. 謝.
5月去大阪京都 8日
打算買一卡一蛋
sim card打算買$110 Three 3台 7日3GB/7GB 卡
蛋未諗好 邊隻抵啲?求建議
我係鴨記買咗張 JAPAN WALKER 5日 4G 不限速 不限量

有冇人用過? 係咪伏來?
Thx
會照買柴犬卡
呢張?

無人試過, 你到時speedtest 試下.

不過幾十蚊會不限量又不限速的話, too good to be true.
係啊 隨手揀咗呢張
早幾版講起klook 個 uroaming wifi 蛋,上年6月去九州嗰陣係唔錯,除咗新幹線福岡以南有唔少圈外搭車用唔到之外都so far so good
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞