[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
想問下咁多位巴打 AIS 向iphone係即插即用 定係要再搞setting ?
之前用開smartone個張 但係而家smt廢左
開數據漫遊就可以
唔駛裝野
早幾日向HKTV個網禁入去睇 又話iphone又要裝咩檔咁
呢隻好處就係唔駛
我前幾次都用eznippon 不過實在太貴成$300,但又冇快得好多
租蛋比較好
多唔多人用過忍者咭?關西收得好唔好?
日本番香港後再講
介紹KKDAY 個個wifi 係邊隻 ?
係唔係 https://www.kkday.com/zh-hk/product/18564 ?

見佢而嫁做緊$13日, 咁咪重抵玩 ??
kkday 好似得一款機租
之前用ez nippon 最主要原因係為左真無限data. 不過有巴打試到佢每日2GB 限額, 我睇下有無機會試下.

其實現時最抵用, 肯定唔係sim 卡, 一定係wifi 蛋. 幾款係無限data. 有巴打用40Gb+ 都無減速
IIJmio 月費卡@ 長野市

http://tw.wifi-rental-store.jp 450yen 一日wifi 蛋@ 長野市

原來係每月7GB. 有專用app check data usage

係關西機場用柴犬卡
好彩問左你地先買
如果唔係實中伏

自己鳥@ 長野市
IIJmio 月費卡 @ 松本市星野hotel

因為我見有幾個價錢
重有個係$40/day
有無所有唔同價錢既link 睇下?
13蚊kkday有冇人用過 好平下
原全分唔到, Klook 最少會講邊間vendor 提供. kkday 乜q 都無寫分別.....
潮偉巴,快啲番黎香港,好掛住你...個包膠
評價有講爽wifi提供 個個都正評

自由鳥 @ 岡谷市 諏訪湖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞