[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
每次截數日都係月尾.

D 卡你要預佢會慢dd, 不過我會想睇speedtest, 主要係下午同晚上8,9 點時間. 朝早係實快
sim2fly呢到巴打賣80蚊
下 原黎係咁
唔可以淨買兩日
但柴犬速度無ais咁快
我諗到一個方法 唔知可唔可行
因為自由鳥最低消費50蚊
所以一買就要買5日
不過佢可以限定邊幾日用 唔一定連住用

咁我4個人去東京10日
買4張ais+兩張5日自由鳥(買頭兩日+尾3日)
兩個人一開頭用兩日自由鳥先
其餘兩人就最尾兩日先用自由鳥
呢個方法有無問題
唔係無限?
你要幾多用量
同埋香港用開咩速度嘅plan
買五日但唔一定要用曬
可以留返剩抵果三日下次用
柴犬要band19
巴打有冇d唔限速 但到某用量就限速果隻?
咁就張張都係啦
ais sim2fly 8日4gb softbank $80
柴犬卡 7日7.2gb docomo $80-90
自由鳥每日500mb softbank $12/day

全部都係過用量就128kbps
docomo要電話support band 19
你講緊乜?
限速定唔限速?
聽落係work
去九州8日
係未買AIS最穩陣?
可行
但搞咁多野不如全部用曬自由鳥算啦
除返每人慳唔到廿蚊
若果真係要慳不如用蛋
唔係想慳錢
係因為好想用ais
去過幾次 用ais真係好快
睇speedtest result
9成都係雙位數字嘅mbps
其他如柴犬 3台 果d 都係唔過10mbps
所以ais一定係鐵膽 係差在淨低兩日點搞

蛋都快
但太唔方便 要帶尿袋 又無得分開行
講漏左
自由鳥都係同柴犬 3 果d一樣 得幾mbps
若果你唔怕煩要計日數換卡其實無所謂~

題外話,巴打你成日去又鍾情ais
不如試下用走芯
長期用幾抵屌
有冇邊款有電話number可以打電話
上hktv mall最近d comment話用唔到
有無人會買多張其他牌子?
去東京河口湖有無話用softbank定docomo好
無聽過話唔得. 不過你驚的話, 睇番懶人包裡面d 卡事蛋揀張
電話有band 19 係無分別. 無band 19 用softbank. 現時除左沖繩北部, 同北海道東北用docomo 有優勢之外, 其他地方無分別
打出既, 用Airsim. 打入係無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞