[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (5)

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
沖繩係一定用docomo.
實用得, 快唔快係另一件事.
1. 問左IIJMio 既support, 佢地話無語音calling 既係唔洗本人認證.

2. 我直接係日本hotel 收

連稅養住張野, 係927yen per month. 每月6GB data, 連send/receive 日本號碼既SMS 服務.

問題係, 我就做晒功課問晒, 係咪真係上到台, 我真係要下個星期尾先知.
aeon jcb 已經ok.
犀利,咁都比你搵到佢joupromo,免埋開頭3000
潮偉巴,等你好耐
問你兩樣例牌野
1. 本人認證
2. 轉運定日本收?。
1. 問左IIJMio 既support, 佢地話無語音calling 既係唔洗本人認證.

2. 我直接係日本hotel 收

連稅養住張野, 係927yen per month. 每月6GB data, 連send/receive 日本號碼既SMS 服務.

問題係, 我就做晒功課問晒, 係咪真係上到台, 我真係要下個星期尾先知.
犀利,咁都比你搵到佢做promo,免埋開頭3000
訂左張自由鳥travel sim
上星期二訂 都仲未收到
打去問下?佢寫5個工作天內寄到
我岩岩今日都訂左,希望唔會咁耐啦
我四月八號出發, 都唔知訂唔訂好
咁耐實運到啦
潮偉巴諗住長養?
927円6GB性價比都幾高 但唔係個個月飛咁養住又好似有啲貴
我係wifi-rental-store果個網站睇
得SoftBank同au揀 如果au夠唔夠做啊
潮偉巴打我睇埋另外果3個網站都係得softbank租
會唔會邊度有得指定租docomo網呢?
無知求證https://www.klook.com/zh-TW/activity/717-japan-docomo-sim-card-tokyo
依張係咪同EZNIPPON果張一樣架?

感謝
急需日本號碼打電話認證 有冇咩好介紹
去大阪到鹿兒島14日
想帶埋部初音zr去
係咪揀返docomo卡好?
比我搵到了 呢個050plus應該只需要SMS認證就得 陣間放工返到屋企慢慢搞
https://www.ntt.com/personal/services/phone/ip/050plus/step/ip/index.html
有機會養住, depends on 佢速度如何
AU 夠做
有日本電話sms , 其實好多野會搞到, 所以我先會諗養住個number. 我諗好大機會連日本拍賣website 個d 都搞到
肯定唔係
係, docomo 卡先得
咁有無邊張有14日?
兩張柴犬

上網見到呢張
同巴打個blog個張唔同樣
係咪都係一樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞