Apple Watch 算唔算救咗我一命

864 回覆
5163 Like 48 Dislike
小弟7,8前開始都試過咁樣跳好快

跟住1,2年發作1次 過幾分鐘會自己好返

本身久唔久有早搏,上年有排突然好密,密到有d驚入院check

早搏個部份無乜野 反而發現我血壓高

而家食緊隻藥降血壓 會降埋心跳 所以我而家坐低訓覺時常都50-60
因為呢個post我買左隻Apple Watch
我120已經勁唔舒服
宜家心跳時快時慢
啱啱先啲兩個鐘keep住係110 - 130咁跳黎跳去
個人已經好唔舒服
心口痛痛地

因為你個post買左3 check 心跳
有無人知每分鐘得50-60係咪有病
小弟7,8前開始都試過咁樣跳好快

跟住1,2年發作1次 過幾分鐘會自己好返

本身久唔久有早搏,上年有排突然好密,密到有d驚入院check

早搏個部份無乜野 反而發現我血壓高

而家食緊隻藥降血壓 會降埋心跳 所以我而家坐低訓覺時常都50-60

快乜撚..正常人睡眠狀態先有50-60

平時日間生活應該係60-80左右
無知一問
跳到咁勁 要靠睇錶先知?
自己唔係應該都感覺到?
認真答你 120個陣我係無咩感覺 要錶提我先知(10分鐘靜態keep住120up)
但企起身/行 去到191個陣 就會感覺到個心好大力咁跳 就跳出嚟咁 拎杯水都會手震 有少少心口痛
到坐返低個陣140-160幾 就無咩大感覺
我120已經勁唔舒服
宜家心跳時快時慢
啱啱先啲兩個鐘keep住係110 - 130咁跳黎跳去
個人已經好唔舒服
心口痛痛地

因為你個post買左3 check 心跳

190真係好癲 超劇烈運動先會去到
孝子
有無咁多人有事
生活叫正常
但心跳變弱

好易feel到佢唔想跳咁
頂唔順既時候要訓教休息
心唔想跳咁得人驚
之前因為咁 返學都有困難
呢兩年得閒慢慢train下個心先叫好少少

但個心依然耐唔耐就想罷工咁
啱啱發現尋晚瞓覺 0200-0400 apple watch提咗我11次心率升高 呢兩個鐘 個心跳緊120~140

平時無其他異常,呢個情況正唔正常
因為呢個post我買左隻
發惡夢
用咩方法train 求教
我係個心跳到想死咁
ching 你係咩case先
我係svt手術做得唔好先係咁 /_\
因為呢個post我都買左隻
apple又大賺了
我心電圖正常
有時坐係度會跳到150 160咁
平時100-130 跳黎跳去
就係咁啱好係醫院果陣正正常常
個心好唔掂
去公立check下係咪svt
抽血可以驗到大致上有冇

svt每千人大概有3個中招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞