Apple Watch 算唔算救咗我一命

864 回覆
5163 Like 48 Dislike
咁醒
我個時有你咁醒就好喇
個日返返下工,隻錶提我已經持續咗10分鐘心跳每分鐘120 up...但當時乜都無做淨係坐係到 之後諗住行去飲水,個心跳去撚到172-191 但個人又無乜嘢淨係feel到心口有啲痛 以為隻錶壞撚咗,比同事戴又正常(佢每分鐘80幾 )之後諗住坐係到深呼吸睇下會唔會好啲,點知一個幾鐘由120幾去到160幾 忍唔住call白車
上到白車,救護哥哥話我隻錶都幾準,同儀器測得差唔多 去到醫院打咗支針強迫心跳變返正常留院觀察多晚就無嘢了
最後check出嚟係supraventricular tachycardia,我個護士fd話係心律不整嘅一種,即係心臟入面多咗一條電路,要做手術將心臟入面個條多咗嘅電路燒掉
新年流流入醫院真係好慘 下次咁嘅情況都唔知call唔call車好 有無人都試過咁
樓主急症等左幾耐?

白車入果d 好似係唔洗等?
因乜事要搞咁耐?
有細菌入咗血落個心度?
聽到都好驚
之前Stanford做過測試,apple watch 最準,5%誤差左右。Samsung 包尾

https://med.stanford.edu/news/all-news/2017/05/fitness-trackers-accurately-measure-heart-rate-but-not-calories-burned.html
年度最佳Apple Watch廣告
如果aw係咁好既話 買一隻保平安都好
直接call車唔駛等
看破紅塵
仲唔快d寫信多謝tim cook
我白車入,直入房即救
野生補獲
apple watch一條龍服務
check心跳->call車
可唔可以講下詳細係點測
我老豆年紀都大
但又唔肯做身體檢查
希望用呢個方法觀察佢平時有冇事
雖然唔關事 但係你得閒就剃走啲手毛啦
會愈剃愈粗㗎
個日返返下工,隻錶提我已經持續咗10分鐘心跳每分鐘120 up...但當時乜都無做淨係坐係到 之後諗住行去飲水,個心跳去撚到172-191 但個人又無乜嘢淨係feel到心口有啲痛 以為隻錶壞撚咗,比同事戴又正常(佢每分鐘80幾 )之後諗住坐係到深呼吸睇下會唔會好啲,點知一個幾鐘由120幾去到160幾 忍唔住call白車
上到白車,救護哥哥話我隻錶都幾準,同儀器測得差唔多 去到醫院打咗支針強迫心跳變返正常留院觀察多晚就無嘢了
最後check出嚟係supraventricular tachycardia,我個護士fd話係心律不整嘅一種,即係心臟入面多咗一條電路,要做手術將心臟入面個條多咗嘅電路燒掉
新年流流入醫院真係好慘 下次咁嘅情況都唔知call唔call車好 有無人都試過咁
樓主急症等左幾耐?

白車入果d 好似係唔洗等?
我白車入,直入房即救

我果時自己行入去都快 不過都等咗15 mins
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞