Apple Watch 算唔算救咗我一命

864 回覆
5163 Like 48 Dislike
想買隻比屋企人,睇緊polar同fitbit,想問邊款好用?屋企人用an機
290 1秒差唔多5下 幻想下個心咁跳 都驚個心會爆
可能甲狀線過高
去信APPLE建議話唔定會有獎勵 益己益人
我長跑30km, 5分pacing,心跳都去到180,好驚
iwatch係咪淘寶有賣?
我都買返隻
可以試下瑞士garmin
有外判出錶比美軍用
巴打保重呀
睇到樓主post真心想買返隻
樓主用緊邊隻?

見議大家可以去App Store down 個App, 叫Heartwatch, 佢係可以好詳細Show 曬你果日佢度過ge 心跳
我都有呢個問題,早幾年做左手術,因為發作次數越嚟越頻密影響生活
個日返返下工,隻錶提我已經持續咗10分鐘心跳每分鐘120 up...但當時乜都無做淨係坐係到 之後諗住行去飲水,個心跳去撚到172-191 但個人又無乜嘢淨係feel到心口有啲痛 以為隻錶壞撚咗,比同事戴又正常(佢每分鐘80幾 )之後諗住坐係到深呼吸睇下會唔會好啲,點知一個幾鐘由120幾去到160幾 忍唔住call白車
上到白車,救護哥哥話我隻錶都幾準,同儀器測得差唔多 去到醫院打咗支針強迫心跳變返正常留院觀察多晚就無嘢了
最後check出嚟係supraventricular tachycardia,我個護士fd話係心律不整嘅一種,即係心臟入面多咗一條電路,要做手術將心臟入面個條多咗嘅電路燒掉
新年流流入醫院真係好慘 下次咁嘅情況都唔知call唔call車好 有無人都試過咁

如果你本身係健康,做消融成功率好高
係微創手術,但係要係大脾大靜脈抽上去個心到
點解我雙ap s1 間唔時 check 憐率會上到160-180,之後突然又落返8-90,你地有無人會咁
上手感覺如何? 想知測心跳準唔準
想聽下評價
有svt 做左燒熔手術
食藥都可以控制到 燒熔手術會易斷尾
聽醫生講都幾common
Apple Watch 廣告post
即係遲啲要入院做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞